Partij van de Arbeid

Persbericht PvdA

Den Haag, 4 december 2001



Is dit alles?

PvdA in debat over toekomst studiefinanciering

Op maandag 10 december organiseert de Tweede-Kamerfractie van de Partij van de Arbeid in samenwerking met Groninger Studentenbond en de Jonge Socialisten de derde in een reeks van debatten over de studiefinanciering. Onder het motto 'Is dit alles?' gaan PvdA Tweede-Kamerlid Peter Rehwinkel, Fred Volp (Studenten Adviesbureau Groningen), Freek de Bos (Groninger Studentenbond) en Rudmer de Vries (Jonge Socialisten) in debat met studenten over de toekomst van onder andere de studiefinanciering, de financiële positie van studenten, de tegemoetkoming studiekosten en de OV-studentenkaart.

Vorig jaar is een nieuwe Wet op studiefinanciering in werking getreden, de WSF2000. De wet had voor studenten een aantal versoepelingen in petto. Zo is de termijn waarin studenten hun diploma moeten halen verruimd naar tien jaar. Maar met een nieuwe wet mag het denken niet stoppen, vindt de PvdA. Kortom: Is dit alles? Wat is nodig voor de toekomst? Wat kan er beter? Blijft de OV-studentenkaart ook na volgend jaar bestaan? Hoe is het gesteld met de financiële positie van de student? Over deze en andere vragen gaat Peter Rehwinkel aan de hand van prikkelende stellingen in debat met studenten, docenten, bestuurders van hogescholen en universiteiten en lokale politici.

Het debat vindt plaats op maandag 10 december van 16.00 tot 18.00 uur in het Academiegebouw, Broerstraat 5 te Groningen.

De andere debatten vinden plaats in Utrecht (28 januari), Den Haag en Amsterdam.