Gemeente Heumen

30-11-2001

Rapport over natuurwaarden bijna klaar

Mook en Heumen praten met milieugroepen

Grontmij zal namens de colleges van Mook en Middelaar en Heumen een afspraak maken met onder andere de verenigingen op het gebied van natuur en landschap Bos en Kuil en Das en Boom. De verenigingen worden uitgenodigd voor een bijeenkomst op 10 december a.s. In het overleg zal de inventarisatie van de natuurwaarden van het gebied tussen Malden en Molenhoek onderwerp van gesprek zijn. Deze inventarisatie vormt uiteindelijk de basis voor de door Grontmij op te stellen landschapsecologische visie voor dit gebied.

Voordat deze visie zijn definitieve vorm krijgt worden de milieuverenigingen in de gelegenheid gesteld op de verrichte inventarisatie te reageren.

Op basis van deze visie zal het planologische adviesbureau SAE uitgangspunten formuleren voor de mogelijke toekomstige inrichting van het gebied. Het is de bedoeling dat de raden van beide gemeentes zich daar vervolgens in het voorjaar van 2002 over uitspreken, waarna het interactieve proces zal starten om tot de vorming van een structuurvisie voor dit gebied te komen.