Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting


30 november 2001

agenda
ID-wijk dag Woerden
10-12-2001 Woerden

type Excursie
plaats Woerden
locatie Bloemen- en Bomenkwartier
aanvang 10.00
eindtijd 16.00

Op maandag 10 december organiseert de SEV een ID-wijk dag: we brengen een bezoek aan een per 1 oktober operationele ID-wijk, het Bloemen- en Bomenkwartier in Woerden.

Bewoners van die wijk kunnen via één telefoonnummer, één wijkbalie en één internetportaal diensten afnemen van SWW (woningcorporatie), WeideSticht (thuiszorg) en Ruyge Weyde (verzorgingshuis). Verder kunnen wijkbewoners via het internetportaal met elkaar in contact treden, chatten, commentaar leveren op de geleverde service enzovoort.

Na een korte inleiding gaan we in kleine groepjes de wijk in, praten daar met betrokkenen en bespreken de bevindingen aan het eind van de ochtend met de organisatoren van dit project. Na de lunch wordt er verder gesproken over het thema `De balie voor de buurt: slimme koppelingen tussen fysiek en virtueel`. Dat doen we aan de hand van weer een aantal concrete praktijkvoorbeelden die we graag `interactief` willen behandelen. Daarna stellen een aantal nieuwe ID-wijken zich kort voor. Tot slot presenteert ID-wijk de plannen voor 2002.
beschikbaarheid plaatsen beschikbaar
meer info www.id-wijk.nl