Akzo Nobel

Akzo Nobel opent tweede locatie voor Coatings in China binnen een jaar

Arnhem, 10 december 2001 - Met de opening van een nieuwe fabriek voor houtverven in Dongguan City wordt de positie van Akzo Nobel op de coatingsmarkt in China verder versterkt. Op de nieuwe locatie, die deel uitmaakt van het investeringsprogramma van EUR 25 mln dat Akzo Nobel Coatings in het afgelopen jaar in China heeft uitgevoerd, zullen verven en lakken worden geproduceerd voor de snelgroeiende Chinese meubelindustrie.

"Uitbreiding van ons marktaandeel in de regio Asia Pacific is een van onze strategische doelstellingen en China is daar voor ons een zeer belangrijke markt", zei Rudy van der Meer, binnen de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. "Samen met de locatie in Suzhou, die in september in gebruik werd genomen, vormt de locatie in Dongguan City een platform voor verdere expansie, waardoor wij ons doel kunnen bereiken."

Van der Meer: "Door de investering in Dongguan City wordt de reeds sterke positie van Coatings op de Chinese markt voor houtverven nog verder versterkt en uitgebouwd. Wij hebben langetermijn contracten afgesloten met de Chinese meubelindustrie, die een van de grootste ter wereld is."

Op het moment heeft Akzo Nobel met inbegrip van 10 productiebedrijven voor de drie groepen Pharma, Coatings en Chemicals, 15 vestigingen in China. Met uitzondering van een belangrijke 50-50 joint venture; heeft Akzo Nobel in alle andere ondernemingen een meerderheidsaandeel of volledige zeggenschap. De recent geopende locatie Suzhou en het bedrijf in Dongguan City zijn volledig eigendom van Akzo Nobel. De fabriek voor monochloorazijnzuur die nu in Taixing wordt gebouwd is ook volledig in handen van Akzo Nobel. Akzo Nobel heeft meer dan 1500 medewerkers in China. In de afgelopen vijf jaar is de omzet door autonome groei en acquisities verviervoudigd tot EUR 300 mln.

Dongguan City ligt in Zuid-China tussen Guangzhou en Shenzhen. Productie op de ca. 3 ha metende site zal in december 2001 beginnen. Het locatie telt meer dan 100 medewerkers.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2000 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard (NLG 31 miljard). De onderneming telt momenteel 67.400 medewerkers in 80 landen. De financiële resultaten over het jaar 2001 worden op 22 februari 2002 bekendgemaakt.

Corporate Media Relations, tel. 026 - 366 4343