Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Versatel zet webMethods-integratieplatform in om operations support systems in België en Nederland te stroomlijnen

Geïntegreerd provisioning-platform vermindert 'time to service' voor zakelijke telefonieklanten met meer dan 90 %

Amsterdam - 10 december 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, maakt bekend dat Versatel (Nasdaq & AEX: VRSA) het webMethods-integratieplatform heeft ingezet om de processen voor provisioning, ordermanagement en facturering te stroomlijnen.

Omdat Versatel geconfronteerd werd met een enorme groei van de 'wholesale' spraakdiensten, zocht het bedrijf een efficiëntere manier voor de provisioning van deze diensten. Het aanmelden van nieuwe klanten op de telefonieswitch was een handmatig proces, dat niet alleen veel tijd kostte maar ook extra administratieve handelingen veroorzaakte en vertragingen bij het beheer van de diensten. Om de bedrijfsvoering te stroomlijnen, besloot Versatel's IT-afdeling om alle applicaties die deel uitmaakten van de Operations Support Systems (OSS) te integreren.

Dit integratieproject wordt in twee fasen uitgevoerd bij Versatel in België en Nederland. De eerste fase van het project, die eind vorig jaar is afgerond, omvatte de automatisering van het hele provisioning-proces voor spraakdiensten. Ook werden applicaties voor resellermanagement, orderinvoer via het web en CRM-toepassingen geïntegreerd.

Het resultaat van deze eerste fase is dat de tijd die nodig is om een dienst voor een nieuwe zakelijke klant in te richten is afgenomen van tussen de 5 en 15 minuten per klant tot vrijwel onmiddellijk. Het gestroomlijnde OSS is ook een eerste stap op weg naar zelfbediening voor klanten en real-time provisioning. Wanneer dat realiteit is, kan Versatel de customer service-afdeling efficiënter laten werken en nieuwe diensten veel sneller introduceren.

Op dit moment werkt Versatel aan de tweede fase van het project, dat 'Simplify' is gedoopt. Simplify heeft tot doel om de werkprocessen van begin tot eind te stroomlijnen en zal resulteren in de integratie van de zelfbedieningswebsite voor klanten, de CRM- en factureringssystemen, en de toepassingen voor order- en provisioning-management. Simplify wordt in het eerste kwartaal van 2002 afgerond.

Na een uitgebreide selectieprocedure, waarin vier leveranciers werden geëvalueerd, heeft Versatel webMethods' software gekozen als het fundament van de integratieplannen van het bedrijf. Het webMethods-integratieplatform bood de eenvoudigste configuratie en ontwikkelmogelijkheden, zodat complex programmeerwerk voor de interfaces en informatiebrokers niet nodig was. Deze eenvoud waarmee de oplossing op maat gemaakt kon worden, was de belangrijkste reden waarom Versatel voor webMethods koos.

"Het creëren van operationele voordelen is een van de belangrijkste taken van een IT-afdeling," zegt Daniel Hayes, Chief Information Officer van Versatel. "Door onze kernprocessen te automatiseren, hebben we de time-to-service enorm verkort, het aantal fouten verminderd, het grondwerk verricht voor zelfbediening door klanten en een snelle implementatie van nieuwe diensten mogelijk gemaakt. Het webMethods-integratieplatform is de lijm waarmee we al onze verschillende softwareoplossingen bijeen hebben gebracht om daarmee de bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en een flexibeler en efficiënter OSS te creëren."

"Als een van de belangrijkste breedband-carriers in Noord-Europa begrijpt Versatel als geen ander het belang van flexibiliteit en snelheid," zegt Laurie Mascott, vice president EMEA van webMethods. "Door het webMethods-integratieplatform in te zetten versterkt Versatel haar concurrentiepositie. Het biedt ze een krachtige integratieoplossing om de operationele efficiency te vergroten, de klantenservice en responstijd te verbeteren en de time-to-market voor nieuwe diensten te bekorten."

Over Versatel

Versatel Telecom International N.V. (AEX & Nasdaq: VRSA) is een snelgroeiende, 'local access' netwerk operator, gevestigd in Amsterdam, die zich voornamelijk richt op de Benelux en West-Duitsland. Versatel is opgericht in oktober 1995 en bezit volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf telt meer dan 72.000 zakelijke klanten en 1565 werknemers. Versatel exploiteert een breedbandig netwerk dat de modernste netwerktechnologieën gebruikt om bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te kunnen bieden. VersaTel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Amsterdamse AEX-Effectenbeurs als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via www.versatel.com

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, BMC, Broadvision, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Anoeska van Leeuwen
Versatel
+31 (0)20 750 13 22
anoeska.vanleeuwen@versatel.nl

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl