Ingezonden persbericht

Lycos Top 10 van november

'Goed en kwaad met baard' domineren Lycos Top 10

Haarlem, 10 december 2001 - Goede en kwade mannen met baard domineren de Lycos Top 10. Althans die conclusie kan je trekken omdat onder meer Osama bin Laden en Sinterklaas terug te vinden zijn in de Top 10. Osama bin Laden blijft de aandacht van bezoekers van de Lycos zoekmachine trekken. Osama is dan ook terug te vinden op 1. Sinterklaas is nieuw binnen gekomen op 3. Nederland gaat blijkbaar massaal op zoek naar inspiratie voor cadeaus, surprises en gedichten. Uiteraard ontbreken ook de favorieten Dragonball Z, Ringtones/Logo's, Jennifer Lopez en Pokémon niet in de Lycos Top 10.

Een van de nieuwkomers in de Lycos Top 10 is de zoekterm 'Vuurwerk'. Blijkbaar gaan de Nederlanders massaal op zoek naar knallend, spetterend en boeiend vuurwerk.

Harry Potter, de hoofdpersoon uit de boeken van J.K. Rowling heeft eveneens een permanent plaatsje verworven in de Lycos Top 10. Momenteel beleeft Harry Potter's roem een hoogtepunt. Dit hoogtepunt wordt gevierd door de premiere van de film; Harry Potter en de Steen der Wijzen. Een film die nu in de meeste bioscopen van Nederland draait.

Dat de real-life soap populair is en blijft bij het Nederlandse publiek, mag blijken uit de zoektermen Big Brother. Momenteel bevindt Big Brother zich in de alles beslissende fase. Komende maand valt namelijk de beslissing over wie met een miljoen gulden naar huis gaat.

De Lycos Top 10*


1) Osama Bin Laden (1)

2) Dragonball Z (5)

3) Sinterklaas/Gedichten (-)

4) Ringtones/logo's (2)

5) Nostradamus (4)

6) Harry Potter (8)

7) Pokemon (6)

8) Vuurwerk (-)

9) Jennifer Lopez (9)

10) Big Brother (3)


* Algemene onderwerpen, zoals het weer, het nieuws, mp3's, maar ook bedrijfsnamen worden bij het samenstellen van de Lycos Top 10 buiten beschouwing gelaten - de Lycos Top 10 is samengesteld aan de hand van de meest populaire zoektermen van afgelopen maand. De Lycos Top 10 is ook te lezen op http://www.lycos.nl/channels/specials/top50.html.

"Lycos.nl is één van de meest bezochte zoekmachines in Nederland en dat is ook niet verwonderlijk", aldus Sabine Wagemakers, marketing manager van Lycos Nederland. "Omdat wij voor onze klanten de beste sites selecteren, krijgen zij wat ze zoeken. Hiervoor is zelfs een speciale redactie in het leven geroepen. Deze redactie stelt de Link Directory samen, voorziet de geselecteerde sites van een korte beschrijving en zet het Lycos-hondje er als herkenningsteken bij. De klant weet dan dat hij of zij iets goeds krijgt."

Lycos Europe
Lycos Europe is Europa's leidende internetportal. Het is een krachtig netwerk van eersteklas internet merken dat access, content en community combineert.

Miljoenen webgebruikers navigeren, communiceren of publiceren hun eigen content dagelijks via Lycos Europe. Op dit moment kiest één op de drie gebruikers in Europa voor een Lycos merk. Dat maakt van Lycos Europe een belangrijke bestemming voor online adverteerders en e-commerce bedrijven.

Lycos Europe is pan-Europees aanwezig met lokale websites in 12 landen - België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Rusland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Over Lycos Nederland
Lycos Netherlands BV - onderdeel van Lycos Europe NV - is sinds september 1997 in Nederland actief en één van de meest bezochte Nederlandse online bestemmingen. Lycos Network Nederland bestaat uit; Lycos.nl -de persoonlijke Internetgids-, Tripod.lycos.nl -Europa's grootste online community- en Hotbot.lycos.nl -de precisie zoekmachine van Lycos.