Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 16.15 uur) Maandag 10 december 2001

Sittard, rijden onder invloed:
De politie heeft maandagmorgen 10 december 2001 tegen een 59 jarige inwoner van Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed maandagmorgen omstreeks 02.55 uur in zijn auto over de Rijksweg Zuid te Geleen waar hij door de bemanning van een politieauto werd gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek dat de automobilist naar het gebruik van alcohol rook, hetgeen de uitslag van een alcoholblaastest nog een bevestigde. De automobilist werd daarop meegnomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan tussen de 1.1 en 1.2 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Sittard, woninginbraken:
In de nacht van zondag op maandag heeft in een woning gelegen aan de Venusstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. Deinbreker forceerde het slot van de garage en kon darna in de woning geraken. Ontvreemd werden een aantal betaalpasjes, twee fotocameras een VVV-bon en een GSM. De bewoner heeft bij de politie aangifte gedaan van de inbraak .
In de Venusstraat werd dezelfde nacht in een tweede woning ingebroken. Ook hier werd het slot van de garage opengebroken waarna de inbreker de toegang tot de woning kreeg. Ontvreemd werden o.a. een laptop een GSM, en een rijbewijs en autopapieren.