Politiebericht Boxtel 10-12-2001
Politiebericht district Aa & Dommel

VERDACHTE OVERVAL AANGEHOUDEN, Schijndel

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op de supermarkt aan de Papaverstraat in Schijndel. Rond 20.15 uur die dag drong een man de winkel binnen en bedreigde de caissière met een pistool. Hij wist met een gering geldbedrag te ontkomen. Onderzocht wordt of de man bij meer overvallen betrokken is, waaronder mogelijk de over-vallen van vrijdagavond op twee winkels in Schijndel. Rond 17.30 uur werden kort na elkaar een winkel aan de Boschweg en de Hoofdstraat door twee gemaskerde mannen overvallen. Ze bedreigden het winkelpersoneel in beide gevallen met messen en gingen er met een ge-ring geldbedrag vandoor.De politie is nog op zoek naar getuigen van deze laatste twee over-vallen.

VERVOLG AANHOUDING JONGEREN INBRAKEN VRACHTAUTO`S

Met de aanhouding in de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december van twee mannen uit Boxtel en Rotterdam, van respectievelijk 23 en 22 jaar heeft de politie van het team Boxtel een 22-tal inbraken en diefstallen opgelost. In de bewuste nacht werd het tweetal op heterdaad betrapt toen ze in vrachtauto`s aan de Kruisbroeksestraat in Boxtel aan het inbreken waren. Ze wisten te ontkomen, doch later die nacht hebben ze zich bij de politie gemeld. Uit het onderzoek is gebleken, dat ze zich aan acht inbraken in bedrijven, in Vught, Oister-wijk, Berkel-Enschot, `s-Hertogenbosch en Best hebben schuldig gemaakt. Verder blijken ze te hebben ingebroken in 9 auto`s, bestelauto`s en vrachtauto`s. Deze inbraken vonden in Boxtel, Esch, Udenhout en Best plaats. Een auto en 2 fietsen werden gestolen terwijl een auto in `s-Hertogenbosch in brand gestoken werd en een auto in Boxtel werd vernield. Bij de bedrijfsinbraken en de inbraken in de auto`s werd voor tienduizenden guldens aan gereedschap en elektrische apparatuur buit gemaakt. Een groot deel van deze goederen is achterhaald en inmiddels terug bij de eigenaren. Het tweetal is op dinsdag 4 december voor de rechter-commissaris geleid, die hun bewaring heeft bevolen. Op woensdag 12 december zullen ze worden voorgeleid bij de raadkamer.

GLAASJE OP

Zondagmiddag is een 22-jarige man uit Helmond bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. De man trok de aandacht omdat hij met een kind op schoot auto reed. De controle vond plaats op Boseind in Boxtel. In de nacht van zondag op maandag is een 60-jarige man uit Schijndel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. De con-trole vond plaats op de Mgr. van de Venstraat in Schijndel.

INBRAAK WONING, Boxtel

Zondagavond is ingebroken in een woning aan het Pastoor van Besouwplein in Boxtel. Een raam van de woning werd opengebroken. Alle kamers zijn doorzocht. Sieraden werden ge-stolen.

INBRAAK WONING, Vught

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Kolonel Thomson-laan in Vught. Een raam werd opengebroken. Twee laptops, twee GSM telefoons en een portemonnee werden gestolen.

SCHUUR AFGEBRAND, Boxtel

Maandagmorgen werd een brand gemeld aan de Scheidingsweg in Boxtel. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen, bleek een opslagschuur van de tuinvereniging in brand te staan. Niet voorkomen kon worden dat het hele gebouwtje verloren ging. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.