Gemeente Den Haag

2001-12-10: Werfstraat winnaar Gulden Klinker 2001

De Werfstraat in Scheveningen heeft afgelopen zaterdag de Gulden Klinker hoofdprijs 2001 gewonnen in het atrium van het stadhuis. De bewonersorganisatie Pander eindigde op de tweede plaats. Beide bewonersgroepen hebben zich gedurende het afgelopen half jaar ingezet voor de leefbaarheid in hun wijk. Wethouder Wilbert Stolte (o.a. Leefbaarheid) overhandigde de bijbehorende waardecheques van respectievelijk 4.000,- (ca 1.818,-) en 2.500,- (ca. 909,-). Naast de hoofdprijs ontvingen alle groepen die dit jaar een Gulden Klinker in hun omgeving hebben ingestraat een waardecheque van 4.000,-. Deze beloning is bedoeld voor verdere verbetering van de leefbaarheid in de woonomgeving.

Tijdens het jaarlijks Gulden Klinkerevenement ontvingen zestien groepen, die zich eerder bereid hadden verklaard zich in te zetten voor de leefbaarheid, een waardecheque van 4.000,-. Deze voornemens zijn vooraf goedgekeurd door een jury die gedurende de nominatieperiode de activiteiten volgt en beoordeelt. Uit die groep zijn twee bewonersgroepen gekozen die opvielen door hun originele inzet en/of de hoeveelheid werkzaamheden die werden verricht.

Initiatieven winnaars

In de Werfstraat houdt de bewonersgroep de straat schoon en verzorgt de plantenbakken en geveltuinen die zelf zijn aangeschaft. De Vereniging Wonen Werken Pander houdt ook de openbare ruimte schoon, verzorgt de plantenbakken en biedt gezamenlijk het huisvuil aan in containers om zo zwerfvuil in hun woongemeenschap te voorkomen.

Klinkers en medeklinkers

Vanaf 1 januari 2002 gelden aangepaste regels voor het verkrijgen van de Gulden Klinkers en worden Gulden Klinkerhouders die langer actief zijn, beloond met extra prijzen. Ook vervolginitiatieven zijn in het leven geroepen om structureel actieve bewonersgroepen in het zonnetje te zetten.

10 december 2001

last update: 10 december 2001 ;pag.: 9824; auteur: 77