Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandag
16:30 maandag 10 december 2001

Martin Panman
0651611628

Auto inbraken

MEPPEL Afgelopen weekend is op meerdere plekken ingebroken in Autos. De inbraken zijn gepleegd in de Schaepmansingel, de Donker Cultiusstraat, de Cort van de lindenstraat en het Troelstraplein. Bij een van de autos waren de verdachten wel heel brutaal: De ruit werd namelijk eerst schoongekrabd om te kijken of er iets te halen viel in de auto. Uit de autos zijn de Radio Cd-spelers gestolen. De politie is bezig met een onderzoek.

Brandstichting

TWEEDE EXLOERMOND. Vanmorgen vroeg brak er brand uit in een woning aan de Middenlaan. Twee bewoners die lagen te slapen werden wakker door rook en een brandlucht. In de woonkamer troffen ze een 26 jarige medebewoner aan. Deze in Kabul geboren man had met behulp van zonnebloem olie een tafellaken in brand gestoken, waardoor op diverse plaatsen in de woonkamer brand was ontstaan. De bewoners konden zelf de brand blussen. De verdachte heeft de woning verlaten en de politie is nog op zoek naar hem.

Coniferen in brand

KLAZIENAVEEN. Bij een woning aan de Schoorstraat in zijn vannacht een aantal coniferen in brand gestoken. Vier coniferen in een haag zijn verbrand. Er ontstond een gevaarlijke situatie, omdat de coniferen ruim 4 meter hoog waren en tegen een woning aan stonden. Hierdoor was er gevaar aanwezig dat de woning ook in brand zou vliegen. De brandweer bluste de brand en de politie stelt een verder onderzoek in.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe