Korps: Groningen, plaats: Stadskanaal 10-12-2001 Vuurwerkvoorlichting Stadskanaal / Vlagtwedde Maandag 10 december 2001

Gezamelijke voorlichting

Alle leerlingen van de eerste klassen van het voortgezet onderwijs in de gemeente Stadskanaal en Vlagtwedde krijgen dinsdag, woensdag en donderdag een voorlichting over vuurwerk. In de voorlichting wordt gewezen op de gevaren en de overlast die het gebruik van vuurwerk met zich meebrengt. De voorlichting wordt gegeven door personeel de brandweer, bureau HALT, politie, Refajaziekenhuis en een vuurwerkspecialist.

In totaal nemen zon 650 leerlingen aan het project deel. De vuurwerkspecialist laat met name zien hoe je op een veilige manier met vuurwerk omgaat en afsteekt. De wettelijke regels en straffen die uitgedeeld kunnen worden zijn onderwerp bij de politie en het bureau HALT. De brandweer laat zien hoe brandbaar bepaalde kleding is en geeft tips over de opslag van vuurwerk en de overlast in de oudejaarsnacht Tenslotte geeft personeel van het Refajaziekenhuis voorlichting over verwondingen die kunnen ontstaan bij het verkeerd gebruik en het experimenteren. Tevens worden protheses getoond en ervaring van voorgaande jaren heeft geleerd dat dit confronterend werkt naar de leerlingen.

Omdat er tijdens de voorlichting vuurwerk wordt ontstoken bij de brandweerkazerne in Stadskanaal (dinsdag en woensdag) en Ter Apel (donderdag) kunnen omwonenden enige overlast ondervinden. Inlichtingen. Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)