Samsonite Europe kondigt intentie aan om Torhoutse vestiging te herstructureren

Oudenaarde - Het negatieve economische klimaat en de gebeurtenissen van 11 september in het bijzonder hebben een zware klap toegebracht aan de internationale reissector. Vooral luchtvaartmaatschappijen en aanverwante sectoren zijn als eerste getroffen en hebben noodgedwongen zware maatregelen moeten doorvoeren. Ook Samsonite werd niet gespaard, hoewel sinds enkele maanden het beleid en de organisatie pro-actief werden voorbereid.

Binnen deze context heeft de directie de intentie om over te gaan tot een herstructurering van de Samsonite vestiging in Torhout, waar 29 bedienden en 79 arbeiders tewerkgesteld zijn. Het is de bedoeling de nog resterende productie van één product te stoppen, maar anderzijds het sofside competence center te behouden. In totaal worden hierdoor 6 bedienden en 61 arbeiders getroffen. Deze herstructurering is noodzakelijk o.w.v. structurele overcapaciteit en de steeds toenemende loonkosten, wat voor arbeidsintensieve producten niet langer houdbaar is. De directie deelt mee dat de modaliteiten voor de herstructurering in een serene en constructieve sfeer met de betrokken partijen zullen besproken worden.

Tenslotte wenst men te onderstrepen dat Samsonite Europe zijn competitiviteit en internationaal marktleiderschap verder zal ondersteunen en uitbouwen, en dat deze - hopelijk tijdelijke - economische terugval onder geen beding het gezond functioneren van de onderneming in het gedrang zal brengen.

ots original text : Samsonite Europe
Beschikbaar op internet : http://www.newsaktuell.be

Voor meer informatie :
Paul Peeters
Director Communications & Corporate Relations
Samsonite Europe
Westerring 17
9700 Oudenaarde
tel. 055/33 32 11
e-mail: paul.peeters@samsonite-europe.com