Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Zorgnetwerk 0-12 jarigen officieel van start

Rijswijk, 10 december 2001

Op maandag 10 december vindt op initiatief van wethouder mw. Thoral-van Vliet de ondertekening plaats van het Convenant Zorgnetwerk 0-12 jarigen Rijswijk.
Het Zorgnetwerk is een samenwerkingsverband tussen diverse organisaties op uitvoerend niveau en is werkzaam voor kinderen van 0 tot 12 jaar met complexe problematiek. Het Zorgnetwerk is erop gericht de samenhang en afstemming in zorg voor deze groep kinderen tussen de lokale (hulpverlenings-) instellingen onderling en de Regionale Jeugdzorg te verbeteren.

De volgende instellingen verbinden zich middels het convenant tot deelname aan het Zorgnetwerk:

* de Stichting Zorggroep Horst- en Vlietstreek
* de Stichting Rijswijkse Kinderopvang

* de Stichting Welzijnsorganisatie Laak & Rijswijk
* de gemeente Rijswijk

* de regiopolitie Haaglanden, bureau Rijswijk
* bureau Jeugdzorg Den Haag-Zuid

* de GGD Delfland

Met de ondertekening van het convenant verbinden de vaste deelnemers van het Zorgnetwerk zich formeel aan de doelstelling, het privacyreglement, de organisatie en de werkafspraken van het Zorgnetwerk.

Sinds het najaar van 2000 hebben de deelnemers van het Zorgnetwerk gewerkt aan het bepalen van de randvoorwaarden voor deze vorm van samenwerking (privacyreglement, netwerkplan e.d.). Begin van dit jaar is er begonnen met casuïstiekbesprekingen.
Uit tussentijdse evaluatie blijkt dat het multidisciplinaire netwerkoverleg door de deelnemers als zinvol wordt ervaren. In september 2001 heeft de gemeenteraad besloten, de kosten van de coördinatie uitgevoerd door de GGD Delfland, gedurende het schooljaar 2001/2002 voor haar rekening te nemen. De gemeente geeft hiermee invulling aan haar rol als regisseur van het lokale jeugdbeleid.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.