Gemeente Schiedam


Praat mee: "Een beter milieu begint in Schiedam!"

Wat vindt u dat moet veranderen met het milieu in Schiedam? Laat uw mening horen! De gemeente Schiedam ontwikkelt een nieuw milieubeleidsplan voor de jaren 2002 - 2006. In dit plan geeft de gemeente aan wat zij wil bereiken met het milieu in Schiedam. De gemeente heeft daarvoor 13 milieuthema's benoemd, variërend van natuur tot geluid en van bodem tot energie. Elk thema heeft zijn eigen doelstellingen, zoals meer groen in Schiedam, alle risico's van bedrijven in kaart brengen, water weer terug laten keren in de wijk en alle bodemverontreinigingen uiterlijk in 2005 geïnventariseerd hebben.

Het ontwikkelen van dit milieubeleidsplan doen we niet alleen. Uw inbreng is daarvoor belangrijk. Het gaat om uw milieu in uw stad en u kent de milieusituatie in uw straat, in uw wijk, het beste. De gemeente wil u daarom graag spreken en u uitnodigen voor één van de vier milieubijeenkomsten die georganiseerd worden. Twee bijeenkomsten zijn bedoeld voor de bewoners, één bijeenkomst voor de vertegenwoordigers van bedrijven in Schiedam en één bijeenkomst voor de vertegenwoordigers van de maatschappelijke organisaties. De data en plaatsen van de bijeenkomsten zijn als volgt:

Dinsdag 11 december in het Proveniershuys aan de Overschiesestraat 3A
1. Milieubijeenkomst voor de bedrijven
16.00 uur - 18.00 uur


2. Milieubijeenkomst voor de bewoners ten zuiden van de snelweg 19.30 uur - 21.30 uur

Woensdag 12 december in het wijkcentrum, SWS-De Blauwe Brug aan het Bachplein 590

3. Milieubijeenkomst voor de maatschappelijke organisaties 18.30 uur - 20.00 uur


4. Milieubijeenkomst voor de bewoners ten noorden van de snelweg 20.15 uur - 21.30 uur

Voor meer informatie over de milieubijeenkomsten kunt u terecht bij mevrouw A. Nix van de afdeling Milieu, telefoon 2465440. U kunt u opgeven voor een van de bijeenkomsten door de antwoordbon te printen, in te vullen en op te sturen naar: Gemeente Schiedam, Afdeling Milieu, Antwoordnummer 33, 3100 VB Schiedam (een postzegel is niet nodig).