Rijksuniversiteit Groningen

04 dec 2001

Personalia

Prijsuitreiking

Van Swinderen prijs 2001 voor Derk-Jan Scheffers

De van Swinderen prijs 2001, voor de beste samenvatting van een proefschrift in het academische jaar 2000-2001 binnen de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen en de faculteit der medische wetenschappen , is toegekend aan dr. Dirk-Jan Scheffers. Hij promoveerde 29 juni 2001 op het proefschrift Polymerization of the bacterial cell division protein FtsZ.

De prijs á f 5000,- wordt door het Koninklijk Genootschap voor Natuurkunde Groningen (K.N.G.) aan Scheffers, die daarvoor uit Oxford overkomt, uitgereikt door prof.dr. P.C. van der Kruit, voorzitter van de K.N.G. Prof.dr. D.A. Wiersma spreekt namens de jury het judicium uit.

Sinds 1991 is de Van Swinderen prijs bedoeld voor de beste Nederlandse samenvatting van een proefschrift die niet alleen een juist beeld geeft van de inhoud van het proefschrift, maar ook voor niet-deskundigen begrijpelijk is.

Aansluitend volgt een lezing van dr. A.P.M. Baede, hoofd Klimaatonderzoek en Seismologie van het KNMI, getiteld Natuurlijke variaties in het klimaat, gevolgd door discussie.

Datum en tijd

dinsdag 11 december 2001, 20.00 uur

Prijswinnaar

dr. Dirk-Jan Scheffers, University of Oxford, tel. 0044 (1865)27 55 62 (werk)

Uitreiking

Van Swinderen prijs 2001 van het Koninklijk Genootschap Natuurkunde Groningen

Plaats

Concerthuis, Poelestraat 30, Groningen

Organisatie

Koninklijk Natuurkundig Genootschap Groningen

Informatie

dr.ir. P.M.J. Wolfs, secretaris K.N.G., voor samenvatting en juryrapport: www.kng-groningen.nl , voor proefschrift: www.ub.rug.nl/eldoc/dis/science/d.j.scheffers