---
| De Duurzaamsite / Nieuws 2001 |

Examenleerling vindt negatieve effecten Gen-voeding

U I T N O D I G I N G voor de P E R S / persbericht Tijd: op dinsdag 11 december, 10.00 uur,
Plaats: bij de Ingang "Plein" van het Tweede Kamergebouw Vereniging Jongeren Milieu Aktief presenteert aan vertegenwoordigers van de Tijdelijke Commissie Biotechnologie (Cie Terpstra) een onderzoeksrapport van een middelbaar scholier over effecten van gentech-voeding op muizen.
Resultaten van de proeven zijn:
a) bij vrije keuze verkiezen de muizen biologisch voedsel boven ggo-producten;
b) zonder die keuzemogelijkheid bleek dat die muizen die ggo-voeding eten slechter groeien terwijl ze dagelijks juist meer(!) consumeren dan de muizen die biologische voeding tot hun beschikking hadden.
Dit rapport is geschreven door een middelbaar scholier uit de examenklas en ter beschikking gesteld aan JMA. JMA liet dit oorspronkelijk Engelstalige rapport vertalen in het kader van de jongerendiscussie via internet www.talk2000.nl . Op 12 december, 12:00 uur (High Noon) start de laatste ronde van deze jongerendiscussie over genetisch gemanipuleerd voedsel.
---

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vertaling deze is uiterlijk dinsdag ook op internet beschikbaar Nadere inlichtingen: Micha Kuiper, Tel: 030-2717536 (prive) / 06-15546688 micha@talk2000.nl
"Talk of the Century" www.talk2000.nl
Werkgroep Gentechnologie Jongeren Milieu Aktief Jongeren Milieu Aktief is een vereniging voor en door jongeren. Wij hebben een samenwerkingsverband met Milieudefensie. Deze maanden organiseren wij op internet een debat voor jongeren over gentechnologie in de akkerbouw. Wij trachten hiermee, naast andere aspecten, vooral het aspect van wetenschappelijke controverses meer toegankelijk te maken voor jongeren.