Gemeente Enschede

Bestemmingsplan Het Brunink en Structuurplan 't Vaneker ter inzage Enschede, 7 december, 2001
Vanaf 11 december 2001 worden het ontwerp-structuurplan 't Vaneker en het ontwerp-bestemmingsplan Het Brunink voor een periode van 4 weken ter inzage gelegd. Tijdens deze periode kunnen zienswijzen kenbaar worden gemaakt aan de gemeenteraad.

Naar aanleiding van de inspraakreacties die de gemeente Enschede heeft ontvangen op het voorontwerp-bestemmingsplan Het Brunink en op het voorontwerp-structuurplan 't Vaneker, zijn voor beide gebieden de belangrijkste inspraakreacties samengevat. Direct belanghebbenden ontvangen hierover een nieuwsbrief.

Het Brunink
De inspraakreacties op het voorontwerp-bestemmingsplan Het Brunink hebben geleid tot een aantal wijzigingen in de plankaart. Het ontwerp-bestemmingsplan Het Brunink is een globaal bestemmingsplan. Gezien het globale karakter dient nog een Uitwerkingsplan te worden opgesteld. Hierin zal de verkaveling worden uitgewerkt, evenals wegen en beplanting. Verder wordt het Wettelijk Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) met twee jaar verlengd.

't Vaneker
De inspraakreacties op het voorontwerp - structuurplan 't Vaneker hebben geleid tot een gewijzigde plantoelichting. Het ontwerp-structuurplan 't Vaneker is globaal van opzet. Tezijnertijd wordt voor 't Vaneker een bestemmingsplan gemaakt. Voor een gedeelte van de oostzijde van het gebied is op 16 oktober j.l. besloten het Wettelijk Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) te laten vervallen. Hetzelfde geldt voor een aantal verspreid liggende percelen. Voor het resterende gebied zal de Wet Voorkeursrecht Gemeenten verlengd worden.


---