STICHTING KLIMAAT

Stichting Klimaat opgericht

Steeds meer mensen vragen zich af wat er waar is van de stroom van informatie over klimaatsverandering en de gevolgen en de oorzaak daarvan. De klimaatconferenties volgen elkaar in snel tempo op. De wereldbevolking wordt gebombardeerd met informatie, veelal gebaseerd op gegevens van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Deze organisatie overspoelt de media met vele rampscenarios als gevolg van klimaatsverandering. Deze klimaatsverandering zou worden veroorzaakt door koolzuurgas (CO2). Dit ontstaat bij o.a. de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, gas en steenkool. De door menselijk handelen veroorzaakte CO2-uitstoot bedraagt volgens de wetenschap ongeveer drie procent van de totale mondiale uitstoot; 97 procent is van natuurlijke oorsprong.
Er verschijnen ook steeds meer publicaties van wetenschappers over het feit dat de IPCC- informatie niet berust op wetenschappelijk vastgestelde feiten. Het IPCC onderbouwt haar uitgangspunten op basis van veronderstellingen en computermodellen. Zij stelt hierbij dat met name de antropogene CO2-uitstoot de oorzaak zou zijn van klimaatsveranderingen. Door het CO2-gas, dat op zich een levensnoodzakelijk gas is, zou de gemiddelde temperatuur op aarde stijgen. Hierdoor zouden ijskappen afsmelten, de zeespiegel stijgen, het klimaat veranderen en allerlei rampen over de wereld komen.
Wetenschappelijke bewijzen afkomstig van satellieten en weerstations uit de gehele wereld, dat de gemiddelde temperatuur op aarde de laatste 60 jaar niet is gestegen of zelfs gedaald is, worden categorisch door het IPCC genegeerd. Het vervelende in deze zaak is dat vele regeringen wél hun (belasting) beleid afstemmen op de informatie van het IPCC. De burger betaalt vervolgens het gelag. Een aantal verontruste burgers in Nederland vindt dit een uitermate ongewenste ontwikkeling. Op grond hiervan hebben zij de STICHTING KLIMAAT opgericht. De stichting heeft tot doel om wetenschappelijk verantwoorde informatie te verzamelen en te verspreiden over het (mondiale) klimaat.
In de praktijk betekent dit dat de STICHTING KLIMAAT en de met haar gelieerde organisaties, de berichtgeving vanuit het IPCC uiterst kritisch zal analyseren op wetenschappelijke betrouwbaarheid. De bevindingen zal de stichting naar buiten brengen door middel van o.a. publicaties en het organiseren van seminars.

Het bestuur van de STICHTING KLIMAAT bestaat momenteel uit de heren: J.T. Grashoff, voorzitter;
Ing. C.J. van den Berg, secretariaat;
A. dan den Berg, secretariaat;
J.A.M. van Tiggelen, penningmeester;
A. Broere, B. Sc., geofysicus.
Inlichtingen:
J.T. Grashoff; mobiele telefoon 06.53.67.34.04
A. Broere; telefoon 0547 - 261652

11 dec 01 09:02