Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 11 december
09:29 dinsdag 11 december 2001

Roel Hallink, tel; 0528-295033


* Doorrijden na aanrijding

MEPPEL Gisteravond vond er bij de Emmabrug in Meppel een aanrijding plaats.
Een 54-jarige inwoonster van Meppel reed over de Prinsengracht, waar een tegemoetkomende auto op de verkeerde weghelft reed. Een aanrijding volgde, waarna de 42-jarige bestuurster uit Wolvega doorreed. Na onderzoek bleek dat de auto op een parkeerplaats aan de Kartonstraat was achtergelaten. De bestuurster werd aangetroffen bij de voordeur van een kennis. Zij bleek teveel drank op te hebben en ze blies 970 ugl/s (= ongeveer 2,2 promille).
Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar zal proces-verbaal opgemaakt worden ter zake het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.


* Diefstal uit auto

HOOGEVEEN Gisteren is aan de Stationsplein ingebroken in een auto. De autoradio-cd speler is uit het dashboard gehaald en ook zijn er een viertal cds ontvreemd. Er zijn geen aanwijzingen richting de dader(s).


* Diefstal uit winkel

ASSEN Gistermiddag heeft een man getracht een T-shirt te stelen bij een winkel aan het Koopmansplein. De 27-jarige man had na het losknippen van de kaartjes en de elektronische gegevens, het T-shirt onder zijn eigen kleding aangetrokken en zo getracht de winkel uit te lopen. De man werd aangehouden en heeft een dagvaarding mee gekregen.


* Brievenbus opgeblazen

COEVORDEN Afgelopen nacht werd op de hoek van de Van Steenwijklaan/Van Giffenstraat een brievenbus opgeblazen. Enkele brokstukken werden zon 30 meter verder aangetroffen en van de brievenbus was niks meer over. Mogelijk liepen nabij geparkeerde autos schade op. De brieven zijn zwaar beschadigd afgegeven bij het postkantoor in Coevorden. Hoe de schade is veroorzaakt is nog niet duidelijk, verder onderzoek volgt. De bewoners van de wijk Lootuinen of anderen die gisteren post in de brievenbus gedaan hebben, worden er op geattendeerd dat mogelijk hun post zwaar beschadigd is en niet op de plaats van bestemming zal aankomen.


* Poging tot overval

KLAZIENAVEEN Gisteravond rond 18.00 uur heeft bij een winkel aan de Langestraat een 20-jarige man geprobeerd een overval te plegen. Rond sluitingstijd kocht de man een blikje cola. Op het moment dat hij wat wisselgeld terugkreeg, gaf hij aan de caissière aan ook de rest van het geld uit de kassa te willen hebben. Hij zette zijn woorden kracht bij door een mes van onder zijn jas tevoorschijn te halen en deze richting de caissière te houden. De caissière bedacht zich geen moment, sloot de kassaklep en belde de bedrijfsleider. Toen overvaller dit zag ging hij aan de haal. Later op de avond werd de man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan de hand van het opgegeven signalement op de Kuipstraat aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe