Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 december 2001


Aanrijding frontaal Roelofarendsveen (D3)
Een 24-jarige automobiliste uit Roelofarendsveen raakte op maandag 10 december rond 08.00 uur op de Floraweg bij een frontale aanrijding met een 27-jarige automobilist uit Den Haag aan nek en rug gewond. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Het ongeval onstond nadat de Roelofarensveense voor de dat moment over een smal gedeelte van de weg naderende Hagenaar remde. Opvriezing had het wegdek echter glad gemaakt. Daardoor botste zij frontaal op de Hagenaar.

Aanhouding Leiden (D4)
De politie heeft maandagavond 10 december achter het centraal station een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Terwijl agenten rond 20:00 uur in de stationshal surveilleerden kwam een viertal jongens hard de trappen afgerend. Eén van hen had een zwart-leren tas bij zich. Vanaf het perron werd geroepen dat ze moesten worden tegengehouden. Drie van de jongens wisten rennend weg te komen in de richting van de Rijnsburgerweg. De vierde jongen werd aangehouden. Tussen de auto's op de parkeerplaats werd de gestolen tas teruggevonden. De tas was gestolen van een Italiaanse treinpassagier. De jongen is na zijn aanhouding voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Huiselijke ruzie Leiden (D4)
Maandagavond 10 december is de politie om assistentie verzocht bij een huiselijke ruzie in de Merenwijk. Bij een ruzie in de woning had de vrouw rond 22:15 uur een bloempot op het hoofd van de man stukgegooid. Het 60-jarige slachtoffer heeft zijn hoofdwond in het ziekenhuis moeten laten hechten. Tegen de 40-jarige vrouw, met wie hij een problematische relatie heeft, heeft hij aangifte gedaan.

Politie waarschuwt voor pyramidespel Alphen aan den Rijn (D3)
De politie heeft afgelopen weekend een aantal meldingen gekregen van personen die slachtoffer zijn geworden van een pyramidespel. Ingevolge de wet op de kansspelen is deelname aan een pyramidespel verboden. De politie waarschuwt dan ook voor dit spel waarbij personen worden bewogen lid te worden en voor een paar duizenden gulden moeten intekenen. De politie adviseert personen die betrokken zijn geraakt het geld niet te betalen en zich eventueel voor rechtskundige hulp te wenden tot een bureau voor rechtshulp. Tevens wil zij in contact komen met personen die betrokken zijn geraakt. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844.

Aanrijding met letsel Boskoop (D2)
Op maandag 10 december vond omstreeks 09.00 uur een aanrijding plaats op de Goudse Rijweg. Een 23-jarige man uit Waddinxveen reed op zijn bromfiets op de Goudse Rijweg rechts langs de snelheidremmende vluchtheuvel. Op dat moment naderde ook een 54-jarige automobiliste uit Boskoop, die uitweek voor een tegenligger. Zowel de bromfietser als de automobiliste remden om een aanrijding met elkaar te voorkomen. Als gevolg hiervan verloor de bromfietser de macht over het stuur en belandde in de sloot. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het Bleuland Ziekenhuis. De politie zoekt getuigen van het ongeval.



Rijden onder invloed Berkenwoude (D2)
Een 67-jarige automobilist uit Berkenwoude is maandag 10 december omstreeks 17.15 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Schenkel toen hij iets uitweek voor een tegenligger. Als gevolg van die manouvre kwam hij echter tegen een boom terecht. Door agenten die de aanrijding afhandelden werd de man gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij had een ademalcoholgehalte van 425. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Brand in bedrijfsloods Bergambacht (D2)
Op dinsdag 11 december heeft in de vroege ochtend een overslaande brand gewoed in een bedrijfsloods aan de Lekdijk Oost. Agenten zagen omstreeks 04.00 uur rook vanaf de loods komen en schakelden de brandweer in. Een gezin met kinderen werd tijdelijk elders ondergebracht. Overige bewoners van omliggende woningen zijn door de politie van de brand in kennisgesteld. Een tegenover de loods liggende verffabriek werd tijdens de brand nat gehouden. De politie ontdekte een hennepkwekerij in één van de ruimten en zal later een onderzoek instellen. De politie stelt eveneens een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Omstreeks 09.20 uur was de brand nog niet meester.

Controle geslotenverklaring Nieuwerkerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft 's morgens op woensdag 28 november en maandag 10 december wederom een controle gehouden op de Waterschapsweg. Het betreft hier een weg met een geslotenverklaring voor motorvoertuigen, met uitzondering van bestemmingsverkeer. In totaal werden 14 processen verbaal opgemaakt. De politie blijft ook in de komende perioden controleren.