NOTTHEFLY COMPONENTS

NotTheFly toont Fly_Cam, een Webcam op de mobiele telefoon

Persbericht - 11 december 2001

NotTheFly toont Fly_Cam, een Webcam op de mobiele telefoon.

NotTheFly is de eerste in Nederland met een mobiele Webcam applicatie voor Java mobiele telefoon. Iedere 20 seconden een nieuw Webcam plaatje live via GPRS. In het voorbeeld laten we een live beeld zien van Overtoom in Amsterdam.

Deze Webcam applicatie is gerealiseerd door gebruikt te maken van Java voor mobiele telefoons in combinatie met GPRS als voorloper voor UMTS. De plaatjes worden in hoge mate gecomprimeerd voor gebruik op een mobiele telefoon. Daarna worden ze verzonden via GPRS. GPRS (General Packer Radio Service) is gebaseerd op pakketten data en de GPRS altijd op het internet mogelijkheid maakt mobiele Webcam toegang makkelijk en betaalbaar.

De toepassingen voor deze technologie zijn legio en deze applicatie kan ingezet worden voor bewaking, ontspanning of zelfs het mobiel volgen van Couveuse babys zou mogelijk zijn. Dit zoals in het UMC (Utrecht) telebaby project waarin couveuse babys per Webcam worden gevolgd.

NotTheFly werkt ook aan andere applicaties zoals mobiel schaken, mobiel diëten, picturebooks en andere mobiele toepassingen.


---