Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.45 uur
Winkeldiefje aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden nadat hij een flesje drank had gestolen uit een winkel.

Winkelpersoneel zag dat de jongen met een flesje drank de winkel wilde verlaten zonder deze af te rekenen aan de kassa. De jongeman werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

De jongen zal waarschijnlijk via het bureau HALT een alternatieve straf krijgen.

Verkeerscontrole

WOUDENBERG- Op maandagmiddag werd er een verkeerscontrole gehouden op de Maarsbergseweg, de Geeresteinselaan, de Dorpsstraat en de Voorstraat. In totaal kregen 5 automobilisten een bekeuring omdat ze afsloegen waar dit niet mocht.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op maandagmiddag vond er een aanrijding plaats waarbij een 31-jarige bromfietster uit Amersfoort gewond raakte.

De vrouw reed op de Camera Obscuradreef toen een personenauto, bestuurd door een 40-jarige man uit Amersfoort, plotseling uit een parkeervak kwam rijden. De vrouw kwam ten val en liep hierdoor een snee in haar kin op. Auto en bromfiets raakten beschadigd.

Overval op bedrijf

AMERSFOORT- Op maandagavond vond er omstreeks half negen een overval plaats waarbij een 52-jarige man uit Amersfoort gewond raakte.

De man was aan het werk in een bedrijf gelegen aan de Leusderweg toen er plotseling een man met een bivakmuts voor hem stond. De man met de bivakmuts had een slagvoorwerp in zijn hand en sloeg de 52-jarige man hiermee. Na een aantal keren te hebben geslagen rende de onbekende man weg.

Voor zover bekend werd er uit het bedrijf geen geld weggenomen.De Amersfoorter liep verschillende kneuzingen op. De politie heeft de zaak in onderzoekt en vraagt getuigen zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.