Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-12-2001

Politieberichten district Eemland noord, 09.50 uur
Middenstip verdwenen

SOEST- In de nacht van zaterdag op zondag werd bij een voetbalvereniging aan de Bosstraat verschillende vernielingen gepleegd. Zo werden onder andere een aantal ruiten van de tribune vernield, werden de doelnetten doorgesneden en de hoekvlaggen gestolen. Tevens werd de middenstip uitgraven en meegenomen.

Rijden onder invloed

BAARN- Op dinsdagochtend werd een 33-jarige automobilist uit Baarn gecontroleerd op de Zandfoortweg. Uit deze controle bleek dat hij alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 1.25 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van 5 uur.

Verkeerscontroles

EEMNES- Op maandagochtend vond er van acht tot negen uur een verkeerscontrole plaats op de Heideweg. In totaal kregen 13 automobilisten een bekeuring omdat ze een aldaar van kracht zijnde geslotenverklaring negeerden.

Op de Laarderweg werd een verkeerscontrole gehouden van half twaalf tot twaalf uur. In totaal kregen 3 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

Kliko in brand

SOEST- Op maandagochtend ontstond er brand in een kliko die stond op de Hildebrandlaan.

Een 57-jarige vrouw uit Soest had de openhaard schoongemaakt en de as hiervan in de groene kliko gedeponeerd. Na deze schoonmaakklus ging de vrouw koffiedrinken bij de buurvrouw. Op een gegeven moment hoorde de vrouw gepiep en gesis en toen ze buitenkwam zag ze haar kliko in brand staan.

De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. Zeer vermoedelijk zaten er in de asresten nog gloeiende kooltjes die vervolgens weer vlamvatte in de container.