Politiebericht Flevoland: Gehele regio 11-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanrijdingen met letsel
ALMERE Een 17-jarige fietser uit Almere is maandagmiddag zwaar gewond geraakt na een aanrijding met een bus. Op de busbaan bij de E.F. van den Banweg kwamen de twee in botsing. Volgens een getuige kwam de fietser uit de richting van de J.B. Bakemaweg en stak de busbaan over naar de E.F. van den Banweg. Hij zag daarbij vermoedelijk de bus te laat en kneep zijn voorrem in, waardoor het voorwiel van zijn fiets stilstond en hij over zijn fiets heen viel, op de busbaan. De bus reed daarbij volgens de getuige langzaam met groen verkeerslicht richting Polderdreef, maar kon een aanrijding met de jongen niet meer voorkomen. De 17-jarige is met zwaar arm- en hoofdletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Twee personenautos zijn maandagavond betrokken geraakt bij een aanrijding op de kruising Bunuellaan / Veluwedreef. Daarbij raakten drie personen uit Almere gewond. Een 40-jarige automobiliste reed op de Veluwedreef richting A6, maar kwam door nog onbekende oorzaak bij de kruising met de Bunuellaan in botsing met een 49-jarige automobilist op de Veluwedreef, die linksaf de Bunuellaan wilde oprijden. De vrouw liep kneuzingen en nekletsel op, de 16-jarige bijrijder van de andere bestuurder had armletsel, de 49-jarige raakte licht gewond.

ALMERE Op de Strubbenweg is maandagmorgen een 18-jarige bromfietser uit Almere gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelauto met aanhanger. De bromfietser reed over de Strubbenweg richting Veluwedreef, toen de bestelauto op het bouwterrein achteruit reed. Daarbij zag de 45-jarige bestuurder uit Hattem de bromfietser over het hoofd. Met hoofdletsel is de 18-jarige per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht.

ALMERE Maandagavond is een 25-jarige bromfietster uit Almere gewond geraakt na een aanrijding op de Haagbeukweg. Een 55-jarige automobiliste uit Almere verleende vermoedelijk geen voorrang aan de bromfietster, die na de botsing voor onderzoek per GGD-ambulance is overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Proces verbaal wordt opgemaakt.

EMMELOORD Een 22-jarige bestuurder van een bestelauto uit Emmeloord is maandagavond betrokken geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen, bestuurd door een 49-jarige man uit Bant. Rijdend over de Acacialaan wilde de 22-jarige bij de kruising met de Meldestraat linksaf de Espelerlaan opgaan, terwijl de vrachtwagenchauffeur van de Meldestraat rechtdoor wilde rijden naar de Acacialaan. Door de laagstaande zon zag de bestuurder van de bestelauto de vrachtwagen niet naderen, met een botsing tot gevolg. Na een korte behandeling in het Dr. Jansenziekenhuis kon de 22-jarige weer naar huis. De bestelauto is afgesleept.

Woningbranden
LELYSTAD Bij een brand in een woning aan het Karveel 48 is maandagavond een keuken uitgebrand. De 47-jarige bewoonster was in de keuken met het eten bezig toen een frituurpan vlamvatte. De vrouw kon op tijd haar woning verlaten, waarna de buren de brandweer waarschuwden. Niemand raakte gewond.

In een woning aan het Karveel 53 is maandagavond brand ontstaan door kortsluiting op de eerste verdieping. Door de rookontwikkeling kreeg de 49-jarige bewoonster ademhalingsproblemen, waarop zij voor onderzoek naar het Zuiderzeeziekenhuis is gebracht. De brandweer heeft de brand bestreden. Er deden zich verder geen persoonlijke ongelukken voor. Alle drie bewoners konden de woning tijdig verlaten.