Ingezonden persbericht


Draadloze netwerkverbinding vanaf de desktop via een PCI-adapter

Amsterdam, 11 december 2001

Allied Telesyn International (www.alliedtelesyn.com) heeft de PCI-adapterkaart AT-WRPCI op de markt gebracht, die samen met de draadloze WR2411 PCMCIA-card gebruikt kan worden om een desktop PC of workstation op een draadloos netwerk aan te sluiten. De adapter kan in een vrij PCI-slot van een PC geplaatst worden. In de adapter wordt vervolgens de draadloze WR2411-PCMCIA-card gestoken, die voor de toegang tot het netwerk zorgt.

"Verplaatsing, uitbreiding en wijziging van een netwerk kunnen vooral door de bekabeling grote problemen voor netwerkbeheerders opleveren", zegt Stefan Fontadini, directeur Benelux van Allied Telesyn. "Vooral het elimineren van de fysieke noodzaak om kabels te leggen en de enorme flexibiliteit, maken draadloze toepassingen zo aantrekkelijk. En dankzij de introductie van standaards als de IEEE 802.11b is het inmiddels mogelijk om betrouwbare, draadloze verbindingen tussen meerdere computers, randapparaten en internet op te zetten. Daardoor kunnen gebruikers ook profiteren van de voordelen van een netwerkaansluiting op locaties en in ruimtes, waar configuraties vaak veranderen of waar het simpelweg niet mogelijk of niet rendabel is, om vaste bekabeling aan te brengen." "Tot dusverre werden draadloze netwerken vooral ingezet op afdelingen met wisselwerkplekken en veel mobiele werkers met notebooks, maar bedrijven zien in, dat draadloze netwerken ook voor gebruikers van PC's en workstations zeer handig kunnen zijn. Ook zij werken namelijk steeds vaker werken in wisselende projectgroepen, die regelmatige, interne verhuizingen noodzakelijk maken."

De nieuwe AT-WRPCI PCI-adapter, die slechts 68 Euro kost, is in combinatie met het draadloze Allied Telesyn AT-WL2411 toegangspunt en een AT-WR2411 draadloze PCMCIA-card een uitstekend alternatief om een draadloos netwerk tot stand te brengen. Met het netwerk kunnen afstanden overbrugd worden, die anderhalf keer groter zijn dan bij vergelijkbare producten, waardoor er meer PC's van het draadloze netwerk gebruik kunnen maken. Dat bespaart kosten. De gebruikers kunnen hun PC of workstation vrij verplaatsen zonder dat ze de verbinding met het accesspoint verliezen. Op basis van de 802.11b specificatie biedt de AT-WR2411 kaart een high performance oplossing, die zowel de 40-bit als de 128-bit WEP-beveiliging (Wired Equivalent Privacy) ondersteunt zonder ook maar de geringste verstoring van de datastroom. De geavanceerde beveiliging en de geoptimaliseerde beheersfuncties van het AT-WL2411 toegangspunt zorgen voor een draadloos netwerk, dat even goed presteert als een kabelnetwerk.. De automatische selectie van de datatransmissiesnelheid ondersteunt op een dynamische manier snelheden van 11, 5.5, 2 en 1 Mbps en draagt zo bij aan een maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de netwerkverbindingen. De juiste datatransmissiesnelheid wordt automatisch vastgesteld.