Ingezonden persbericht

s
Den Haag, 11 december 2001
ICN Mobiele Netwerken

Persinformatie l Persinformatie l Persinformatie

Zeeland krijgt gratis supersnelle internetverbinding met Siemens technologie

Siemens Nederland ICN (Informatie en Communicatie Netwerken) gaat breedband internet technisch mogelijk maken voor de Zeeuwse televisiekabelgebruikers. Nog dit jaar bieden N.V. DELTA Nutsbedrijven en ZeelandNet BV alle bewoners van Zeeland de mogelijkheid om gratis met hoge snelheid te internetten via de kabel. Zij willen hiermee het internetgebruik in Zeeland bevorderen. Siemens Nederland werkt mee aan deze actie en levert onder meer een groot aantal Com21 kabelmodems. Afhankelijk van het succes van de campagne kan dat aantal oplopen tot 25.000 stuks.

Siemens Nederland doet de installatie en het netwerkonderhoud en levert de benodigde infrastructuur (ComControllers van Com21) om de kabelmodems op het net van DELTA aan te sluiten. Het Haagse bedrijf krijgt deze opdracht toebedeeld vanwege haar reputatie als systeem integrator en als leverancier van de end-to-end netwerk oplossing en leverde al eerder aan DELTA het HFC-netwerk en de data-backbone die nodig zijn voor internet via de kabel.

DELTA vraagt als tegenprestatie voor deze gratis breedband verbinding dat haar klanten een abonnement afsluiten bij serviceprovider ZeelandNet. Het nutsbedrijf biedt ook een aantal diensten aan, zoals het jaarlijks doorgeven van de meterstanden op de website. De actie wordt ondersteund met een campagne genaamd "Zeeland heeft meer snelwegen dan u denkt".

Achtergrondinformatie
Uit het derde breedbandmonitor die de VECAI, de koepelorganisatie van kabelbedrijven, uitbracht blijkt dat Nederland binnen de Europese Unie koploper is met een penetratie van breedband internettoegang van 5,8 procent. In relatie tot deze uitkomst ligt de breedband internet penetratie in Zeeland, voor het ZeelandNet aandeel, al op ruim 13 procent. Bij recente vergelijkingen van de breedband internet diensten van de verschillende internet service providers scoort ZeelandNet goed tot zeer goed.

Siemens ICN
De Siemens-divisie Information and Communication Networks (ICN) is een toonaangevende aanbieder van geïntegreerde spraak- en datanetwerken voor bedrijven, carriers en service-providers. Het uitgebreide aanbod van producten en diensten omvat met name op IP (Internet Protocol) gebaseerde convergentieoplossingen en een volledig productprogramma voor breedbandtoegang, optische transportnetwerken, integratievoorzieningen, diensten en applicaties. De Siemens-divisie levert daarmee complete oplossingen voor de infrastructuur van 'next-generation' Internet, een basisvoorwaarde voor mobiele bedrijfstoepassingen. In het boekjaar 00/01 (ultimo september) behaalde ICN een omzet van EUR 12,9 miljard. ICN heeft wereldwijd 50.568 medewerkers. De Siemens Groep in Nederland levert steeds meer toegevoegde waarde. In de vorm van projectmanagement, kennis, advisering en engineering, hard- en software-ontwikkeling, fabricage en assemblage. En in de vorm van logistiek, opleidingen, installatie en inbedrijfstelling, service, onderhoud en reparatie. Vergaande vormen van dienstverlening, waarbij klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten, spelen daarin een steeds belangrijker rol. Kijk voor meer informatie over ICN op http://www.ic.siemens.com/networks Aanvullende informatie is beschikbaar op: www.siemens.nl

Informatie voor de redacties:

N.V. DELTA Nutsbedrijven: Mirjam van Zuilen
Tel: 0118 - 882 041 mobiel: 06 - 28 90 64 03

Siemens Nederland Persvoorlichting: André van Schoonderwoerd den Bezemer Tel: 070 - 333 2272 mobiel: 06 - 53 407 417 fax: 070 - 333 23 68 e-mail: andre.schoonderwoerd@siemens.nl

Voor overige persberichten zie ook: www.siemens.nl/persinfo