3 W Direct Management Solutions lanceert "plug-in" management

Edegem - 3W Direct Management Solutions is een professioneel onafhankelijk netwerk van ervaren managers en management consultants, die in alle belangrijke functiegebieden van een bedrijf of organisatie oplossingen kunnen bieden.
Zo bestrijkt het netwerk van 3W managementdeskundigen disciplines zoals o.a. Sales en Marketing, ICT, HR, en algemeen en/of operationeel management. Topspecialisten kunnen in deze verschillende disciplines worden ingezet volgens het 'plug in' principe. Ze kunnen inderdaad, op tijdelijke basis, zowel ingezet worden als interim managers op middle management niveau, als op projecten die individueel of in teamverband worden uitgevoerd. Bijzonder aan 3W Direct Management Solutions is, dat deze specialisten steeds vanuit het netwerk een zeer ervaren coach toegewezen krijgen uit hetzelfde vakgebied. Een 3W managementdeskundige komt dus nooit alleen.

Waarom een 'plug-in' principe ?

Het begin van de 21ste eeuw zal altijd herinnerd worden als de implosie van de dot.com zeepbel. Na de euforie van de groei, vooral in de technologiesector, moeten veel bedrijfsleiders vaststellen dat hun aandeelhouders opnieuw een gezonde "bottom line" als topprioriteit vooropstellen.
Kostenbeheersing in een markt waar de concurrentie, de dreiging van overnames, en moeilijke economische omstandigheden juist een groot aanpassingsvermogen en een hoog competentieniveau vergen, is een moeilijke evenwichtsoefening.
Om hun wendbaarheid te verhogen gaan ondernemingen terugplooien op hun kerncompetenties, omringen ze zich voor het overige met externe experten en projectteams, tevens besteden zij een aantal non-core functies uit. Dit fenomeen werd door de Britse managementgoeroe Charles Handy 10 jaar geleden reeds omschreven als de "shamrock" (klaverblad) organisatie. De 3 klaverblaadjes symboliseren de 3 groepen medewerkers van een organisatie: de eigen kernmedewerkers, de ingehuurde externe specialisten, en outsourcers van non-core activiteiten.

Het plug-in management van 3W Direct Management Solutions wil op deze tendens inspelen. We gebruiken de plug-in metafoor om duidelijk te maken dat de 3W managementdeskundigen vrijwel onmiddellijk operationeel zijn wanneer zij aan een opdracht beginnen, dankzij hun ruime ervaring en background. Daarenboven zijn de tarieven en honoraria van de 3W deskundigen meer dan competitief. 3W Direct Management Solutions moet immers geen zware kostenstructuur torsen; een formele bedrijfsstructuur wordt zoveel mogelijk vermeden door tenvolle gebruik te maken van de communicatiemogelijkheden van het internet.
Een andere troef van 3W is de snelheid waarmee wij de juiste persoon of het geschikte team kunnen aanbieden aan de potentiële klant. Hier komt de kracht van het netwerkprincipe pas ten volle tot uiting. 3W Direct Management Solutions is uitgegroeid tot wellicht één van de grootste netwerken van onafhankelijke consultants in België.

ots original text: 3W Direct Management Solutions
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

Voor meer informatie over dit persbericht, gelieve contact op te nemen met:
Walter Bauwens - Managing Director + 32 (0)475 50 20 22 of Didier Demaeght - Associate Communications + 32 (0)475 95 81 07 www.3Wclub.com
info@3Wclub.com
3Wclub.com NV
Kladdenbergstraat 35 B2650 Edegem
Stationlei 68 B1800 - Vilvoorde