Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.00 uur
Verkeerscontroles

IJSSELSTEIN / HOUTEN De politie heeft op maandag 10 december op meerdere plaatsen controles gehouden.

Van half twaalf in de ochtend tot half één in de middag is op de Noord IJsseldijk in IJsselstein op snelheid gecontroleerd. Negen bestuurders werden bekeurd omdat zij te hard reden. Op het weggedeelte binnen de bebouwde kom was de hoogst gemeten snelheid 72 km/u, terwijl daar een maximum van 50 km/u geldt. Op het weggedeelte buiten de bebouwde kom mag maximaal met een snelheid van 60 km/u worden gereden, de hoogst gemeten snelheid daar bedroeg 106 km/u.

Van vijf uur tot kwart voor zes in de middag is op de Mereveldseweg/Fortweg in Houten op de geslotenverklaring gecontroleerd. Twaalf bestuurders trokken zich niets van de geslotenverklaring aan en werden bekeurd.

In de avonduren is op De Molen in Houten een verlichtingscontrole gehouden. Negen fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Fietser geeft valse naam op

NIEUWEGEIN Op maandag 10 december is een fietser voor het opgeven van een valse naam aangehouden.

Tegen middernacht zagen politiemensen op de Lijsterbesstraat een fietser zonder verlichting rijden. De man werd aangesproken en hij kreeg een bekeuring. Aanvankelijk weigerde hij zijn naam op te geven en gaf vervolgens een naam op die bij controle vals bleek te zijn. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau werden de juiste personalia van de man vastgesteld. Hij bleek 40 jaar oud en was afkomstig uit Nieuwegein. Met een bekeuring voor de defecte fietsverlichting en voor het opgeven van een valse naam (f 180,-) werd de man heengezonden.