P E R S B E R I C H T INTERNETPORTAL WANADOO IN ZEE MET MORNINGSTAR VOOR UITGEBREIDE INFORMATIE OVER BELEGGINGSFONDSEN On line informatie via www">

Internetportal Wanadoo in zee met Morningstar Ingezonden persbericht

"urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w = "urn:schemas-microsoft-com:office:word">

P E R S B E R I C H T

INTERNETPORTAL WANADOO IN ZEE MET MORNINGSTAR VOOR

UITGEBREIDE INFORMATIE OVER BELEGGINGSFONDSEN

On line informatie via www.wanadoo.nl/channels/geld/beleggingsfondsen

AMSTERDAM, dinsdag 11 december 2001

Wanadoo, een van Nederlands populairste internetportals, biedt vanaf vandaag uitgebreide en diepgaande analyses over ruim 2800 Nederlandse beursgenoteerde en buitenlandse beleggingsfondsen. Hiertoe is een samenwerking aangegaan met Morningstar, s werelds grootste leverancier van informatie over beleggingsfondsen. Bezoekers kunnen de informatie vinden op www.wanadoo.nl/channels/geld/beleggingsfondsen.

De beleggingsinformatie is een belangrijke aanvulling op het bestaande aanbod van Wanadoo dat onder meer informatie biedt over sport, auto s, film, muziek, nieuws en carrière. De Wanadoo-portal staat in Nederland op de 10de plaats van meestbezochte websites (bron: Nielsen Netratings, oktober 2001).

Het van origine Amerikaanse Morningstar ging op 18 april jl. van start in Nederland. De informatie en analyses die worden geboden zijn voor de Nederlandse belegger van ongekende kwaliteit. De informatie en analyses worden bovendien dagelijks vernieuwd. Ook berekent Morningstar maandelijks ratings voor beleggingsfondsen, die door middel van sterren tonen hoe een fonds presteert ten opzichte van zijn concurrenten. Aangezien Morningstar zelf geen fondsen verkoopt, is de informatie des te objectiever en uitermate betrouwbaar.

Bezoekers van Wanadoo kunnen de volgende Morningstar-tools gebruiken:

Quickrank

Voor iedereen die snel een overzicht wil met de prestaties van beleggingsfondsen of wil rangschikken op eigen criteria. Fondsselector
Voor degenen die een speciaal fonds zoeken.

Fondsvergelijking
Met deze tool vindt de gebruiker op basis van alle criteria het fonds dat bij hem/ haar past.

Fondsgroepen
Voor degenen die een overzicht zoeken van fondsen van één bepaalde aanbieder.

Paul Lempers, Wanadoo Portal Director: Met deze nieuwe service bieden wij onze bezoekers helderheid in Beleggingsfondsen. De geboden tools zijn zeer gebruikersvriendelijk en functioneel. Hiermee kan de belegger via Wanadoo-Morningstar onafhankelijke informatie verkrijgen.

Dat wordt beaamd door Steven Smit, algemeen directeur van Morningstar Benelux. Wanadoo is een van de best bezochte portals in ons land. Bij een portal hoort eersteklas informatie over beleggingsfondsen. In de afgelopen 5 jaar zijn Nederlandse particulieren 3 keer zoveel in beleggingsfondsen gaan beleggen. Bijna iedereen belegt tegenwoordig wel in een fonds. Is het niet direct, dan wel via een beleggingshypotheek, een polis of voor het opbouwen van pensioen. Deze mensen zijn gediend bij transparante informatie die duidelijk maakt wat deze fondsen precies met hun geld doen en hoe ze presteren.

Morningstar is vooral bekend vanwege de ratings die zij afgeeft voor beleggingsfondsen. Fondsen krijgen 1 tot 5 sterren. Wereldwijd wordt grote waarde gehecht aan de 'Morningstar-sterren'. Deze sterren zijn voor fondsbeheerders wat 'Michelin-sterren' zijn voor restauranthouders. Ook beleggers volgen de sterren van Morningstar. Zo wordt in de VS het nieuwe geld dat naar fondsen gaat, vrijwel uitsluitend besteed aan fondsen met 3 of meer sterren. Morningstar werkt ook in de Verenigde Staten samen met vooraanstaande media partijen, zoals de Wall Street Journal, The New York Times en CNN.

PROFIEL MORNINGSTAR

Morningstar is onafhankelijk en biedt uitgebreide informatie en analyses over beleggingsfondsen. Morningstar levert bovendien financiële informatie aan prominente websites zoals Microsoft MoneyCentral, Quicken.com, America Online, Yahoo! Finance, en Netscape Personal Finance. In publicaties in gezaghebbende media zoals The Wall Street Journal, Barron s, Money, SmartMoney wordt Morningstar steevast opgesomd aan de top van lijsten met financiële sites. De omzet wordt voornamelijk behaald uit het verkopen van onafhankelijke beleggingsinformatie aan banken, verzekeringsmaatschappijen, on-line brokers en mediabedrijven.

In de afgelopen drie jaar is Morningstar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan 850 werknemers in de VS, Japan, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Hongkong, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Morningstar verzamelt en publiceert informatie over meer dan 50.000 beleggingsfondsen en aandelen wereldwijd.

Morningstar is 16 jaar geleden opgericht en heeft de technologische revolutie aangegrepen om s werelds grootste bron van beleggingsinformatie te worden. Doel is om beleggen een nieuwe inhoud te geven door het verstrekken van onafhankelijke informatie, analyses en beleggingstools.

PROFIEL WANADOO

Wanadoo is het consumentenmerk van internet service provider EuroNet Internet B.V. Deze van oorsprong Nederlandse onderneming is een volledige dochteronderneming van Wanadoo SA, één van de grootste Europese internet service providers en de internet mediadochter van France Telecom. De portal www.wanadoo.nl omvat channels voor uiteenlopende interesses: Wanadoo nieuws, games, sport, auto, film, muziek, carrière, geld, nachtclub en winkelcentrum. Wanadoo biedt op haar portal ook een aantal diensten aan: e-mail, voicemail, ringtones en logo s, chat, e-cards, WAP, nieuwsgroepen, nieuws, beurs, verkeer, weer, televisie en horoscoop. De Wanadoo portal staat in Nederland op de 10de plaats van meestbezochte websites (bron: Nielsen Netratings, oktober 2001).

VOOR MEER INFORMATIE OF FOTO S KUNT U CONTACT OPNEMEN MET:

Steven Smit, Algemeen Directeur
+31 (0)20 311 90 93 tel
+31 (0)20 311 90 99 fax
+31 (0)6 170 68 256 mobile

steven.smit@morningstar.nl

Morningstar, Haaksbergweg 49
1101 BR Amsterdam
The Netherlands

www.morningstar.nl