Ingezonden persbericht

PERSAANKONDIGING

NIAM-TMS BREIDT EUROPEES E-LEARNING PORTFOLIO UIT MET HP DEAL.

DEN HAAG, dinsdag 11 december 2001 Het Nederlandse NIAM-TMS, met zeven vestigingen wereldwijd, start een gezamenlijk initiatief om EasyGenerator® en de Learning Solutions van HP Education Services ook buiten de IT-sector te introduceren.

NIAM-TMS gaat samen met Hewlett-Packard in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) trainingen via internet verzorgen. De diensten van NIAM-TMS variëren van het verzorgen van interactieve technische en educatieve content voor e-learning tot het leveren van databasegedreven websites en loyalty-programma's op basis van smartcards. Deze diensten worden nu gecombineerd met de 'Learning Solutions' van HP Education Services en in EMEA aangeboden.

Learning Solutions zijn geïntegreerde opleidingsprogramma's die bestaan uit trainingen in klaslokalen, technologieën voor e-learning en bronnen voor 'knowledge-on-demand'. Dit alles wordt ondersteund door de brede supportinfrastructuur van HP.

De Europese e-learningmarkt bereikt in 2004 een waarde van $4 miljard, waarvan de helft buiten de IT-sector. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van e-learning op het vlak van kosten en flexibiliteit. Voor HP Education Services is de samenwerking met NIAM-TMS een goede gelegenheid om de Learning Solutions ook buiten de IT-sector te introduceren. HP kiest voor NIAM-TMS vanwege de geboden combinatie van expertise op het gebied van content, technologie en didactiek.

Onderdeel van de portfolio van NIAM-TMS is een krachtige e-learningsuite, EasyGenerator®. Hiermee kunnen ook niet-technische mensen eenvoudig de content voor hun trainingsprogramma's ontwikkelen en beheren. Met EasyGenerator® gaat dit drie keer efficiënter dan met traditionele tools. De content is gemakkelijk te uploaden zodat deze beschikbaar is via LAN's, servers, internet of intranet; stand-alone of geïntegreerd naar AICC-standaarden(1) als onderdeel van een Learning Management System.

Over NIAM-TMS
Making e-learning work for you

NIAM-TMS heeft een brede kennis opgebouwd met het inzetten van beproefde software technologieën ter bevordering van interactieve informatie en kennisuitwisseling. In opdracht van de overheid, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven realiseert NIAM-TMS innovatieve multimedia projecten voor marketing, communicatie en educatie. Daarnaast heeft NIAM-TMS EasyGenerator® ontwikkeld, de e-learning oplossing voor snelle interactieve content ontwikkeling. Ook is NIAM-TMS partner van Learning Management Systeem leveranciers als Docent Inc., TLM en Whizzdom. Inmiddels heeft NIAM-TMS vestigingen in Nederland, Australië, België, Duitsland, Engeland, Spanje en Zwitserland.

Kijk voor meer informatie op www.niam-tms.com of www.easygenerator.com

HP Education Services
Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur. HP behaalde in 2001 een omzet van circa 45,2 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2001 ruim 2,2 miljard gulden.

HP Education Services levert wereldwijd Learning Solutions aan Fortune 500-bedrijven, waaronder:
· jaarlijks 'IT professional'-trainingen voor meer dan 250.000 studenten op meer dan 260 locaties wereldwijd;
· een 'IT professional'-portaal ( http://www.itrc.com );
· trainingen voor eindgebruikers op projectbasis, op het gebied van ERP, CRM en Desktop;
· outsourcing van opleidingstrajecten;

· infrastructuren voor Learning Technology;
· Business to Learning Alignment.

Kijk voor meer informatie op http://www.hp.nl/opleidingen .

(1) AICC is een standaard voor de e-learningsector die ervoor zorgt dat content via Learning Management Systems kan worden verspreid ( http://www.aicc.org ).


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Herre Rost van Tonningen, Algemeen Directeur, 070 3144635, htonningen@niam-tms.nl Hoofdkantoor: Neuhuyskade 94, 2596 XM Den Haag.