Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 11-12-2001
Afwijzing restauratiesubsidie
De subsidieaanvraag voor de restauratie van een gemeentelijk monument aan Straten wordt afgewezen omdat de werkzaamheden al begonnen zijn.

Overlast jongeren
Diverse omwonenden van winkelsteunpunt De Korenaar hebben geklaagd over overlast van jongeren. De gemeente heeft daarom de kledingcontainers verplaatst, muren gereinigd en onkruid verwijderd. Het pleintje wordt nu netjes gehouden. Verder is het een zaak die prioriteit heeft bij de politie.

Dakkapel Klompenmaker
Het college heeft niet ingestemd met de melding voor een dakkapel aan de Klompenmaker in Middelbeers. Hiertegen heeft de aanvrager bezwaar gemaakt, omdat in de straat wel toestemming verleend is voor vergelijkbare dakkapellen. De commissie voor Bezwaar en Beroep acht dit bezwaar gegrond en adviseert toestemming te verlenen voor de dakkapel gelet op het gelijkheidsbeginsel. Het college neemt het advies over en stemt alsnog in met de melding.

Geluidsbeleid
Het college geeft opdracht om geluidsbeleid op te stellen voor industrielawaai (voor industriële en agrarische bedrijven). In dit beleid worden regels gesteld voor sanering van bestaande overlastsituaties en voorkomen van nieuwe gevallen.

Verkoop voormalige huurwoning
De eigenaar van een voormalige huurwoning vraagt toestemming voor verkoop. Overeenkomstig de afspraken mag verkocht worden aan een persoon die gebonden is aan Oirschot. De verkoper moet dan wel het verschil tussen de aankoopprijs (90 %) en de marktwaarde ten tijde van koop vergoeden.

Woning Margrietstraat
Het college werkt in principe mee aan de bouw van een woning aan de Margrietstraat in Middelbeers.

Tijdelijke mestopslag
Het college geeft toestemming voor een tijdelijke mestopslag aan de Beerseweg tot 28 december 2001, vanwege sloopwerkzaamheden.