Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Samenwerking musea breidt zich uit met kerstprogramma

Kerstgans & X-mas
Van 11 december t/m 6 januari in het Scryption en Natuurmuseum Brabant

In het Scryption en Natuurmuseum Brabant is het sinterklaasprogramma 'Letters & Lekkers' al vier jaar een groot succes. Dit jaar werken de twee Tilburgse musea voor het eerst ook in de kerstperiode samen aan een sfeervolle activiteit.

Door beide musea loopt een speurtocht die alles vertelt wat met kerstmis te maken heeft. Heb je wel eens gehoord van de vetgemeste kerstgans of heksenballen in de kerstboom? Onder deze boom zingen we trouwens altijd 'Oh denneboom', maar dan bedoelen we een spar. Jij mag uitzoeken wat het verschil is tussen die twee bomen. En waarom sturen we eigenlijk iedereen een kerstkaart? Ook dat ontdek je in de speurtocht. Gelukkig hebben we een computer, want vroeger moest men de kaarten schrijven met een ganzenveer. Toen werd er van mistletoe ook nog toverdrank gemaakt. Waarom de druïden dat deden, kom je ook te weten.

Na de speurtocht kun je een mooie kerst- of nieuwjaarskaart knutselen om op te sturen naar een vriendje of je opa en oma. Ondertussen snoep je van een heerlijk kerstkransje. In het museum staat een prachtige arrenslee met een levensecht rendier. Als je je fototoestel meeneemt, kun je op in de slee op de foto verkleed als kerstman.

Vanaf dinsdag 11 december zijn kinderen en volwassenen welkom om de kerstsfeer te proeven. Er zijn twee verschillende speurtochten uitgezet voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kom je met een grote groep, bel dan even van te voren naar (013) 5353935.

Wil je weten wat er nog meer te beleven is in het Scryption en Natuurmuseum Brabant? Kijk dan op www.tref.nl/tilburg/scryption en op www.natuurmuseumbrabant.nl. Je kunt natuurlijk ook bellen naar het Scryption (013) 5800821 of het Natuurmuseum (013) 5353935.

Het Scryption en Natuurmuseum Brabant vind je aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover het busstation van Tilburg CS. De musea zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag zijn beide musea gesloten en op tweede kerstdag zijn ze geopend van 13.00 tot 17.00 uur.