FNV

Op 11 december derde grote actiedag in kinderopvang Abvakabo - MKraanen@abvakabo.nl

Op dinsdag 11 december wordt binnen een maand voor de derde keer massaal actie gevoerd in de kinderopvang. Op dinsdag 11 december wordt binnen een maand voor de derde keer massaal actie gevoerd in de kinderopvang. Er wordt in ongeveer 600 kinderdagverblijven gestaakt voor een nieuwe CAO onder het motto "Kwaliteit heeft z'n prijs!". Op die dag zijn er manifestaties in Den Haag en Groningen, met in totaal naar verwachting 5.000 actievoerders. Vanmiddag wordt een derde poging gedaan om tot nieuwe CAO-onderhandelingen te komen. Twee eerdere gesprekken tussen bonden en werkgevers om te onderzoeken of er weer CAO-onderhandelingen mogelijk zijn, hebben afgelopen week nog niet tot een positief resultaat geleid. Of de poging van vandaag tot nieuwe CAO-onderhandelingen gaat leiden, is nog afwachten.

Manifestatie Groningen
Om 11.00 uur wordt verzameld bij het hoofdstation in Groningen. Daarna volgt een demonstratie naar Martiniplaza.
Om 12.00 uur start de manifestatie in Martiniplaza: er zijn sprekers van bonden, werknemers en ouders uit de kinderopvang en optredens van actievoerders. De muziek wordt verzorgd door 'Diep Triest'.

Manifestatie Den Haag
De manifestatie is op het Plein in Den Haag.
Vanaf 10.30 uur is er muziek; de manifestatie begint om 11.00 uur. Sprekers onder andere namens de bonden, ouders en actievoerders. De muziek is van de 'Amazing Stroopwafels' en de presentatie is in handen van de enige echte Haagse Sjaak Bral.

De werknemers in de kinderopvang gaan door met acties tot er een goed CAO-akkoord is gerealiseerd. De belangrijkste knelpunten voor de nieuwe CAO zijn:
- de opleidingseis voor groepsleidsters moet onvoorwaardelijk en voor onbepaalde tijd in de CAO gehandhaafd blijven (en dus niet voor een jaar);
- invoering van de nieuwe salarisregeling per 1 oktober 2001;
- de verhoging van eindejaarsuitkering in 2002 met 1,5 procent moet structureel zijn.
De CAO voor de kinderopvang geldt voor ongeveer 32.000 werknemers.

Zoetermeer, 7 december 2001

Meer nieuws? http://www.fnv.nl/nieuws