Gemeente Wassenaar

www.wassenaar.nl in top 10 beste gemeentesites
11-12-2001

De vernieuwde Wassenaarse gemeentesite is nog geen 2 maanden in de lucht en behaalt al goede resultaten. Van de 351 gemeentesites die een monitor van Advies Overheid.nl hebben ondergaan is Wassenaar.nl op de tiende plaats geëindigd. Met dit resultaat schaart Wassenaar zich tussen grote gemeentes zoals Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Groningen.

De monitor van Advies Overheid.nl onderzoekt en beoordeelt overheidssites op inhoud en kwaliteit van de dienstverlening. Zo kent Advies Overheid.nl een ranglijst voor gemeentelijke, provinciale en ministeriële websites. Een groot deel van de monitoring wordt uitgevoerd in samenwerking met de beheerder, ontwikkelaar of webmaster van de betrokken organisaties. De ranglijsten worden wekelijks aangepast, vanwege de vele mutaties die organisaties doorgeven (continue monitoring).

Een website kan in totaal 357 punten binnenhalen, verdeeld over vier categorieën. Alle gemeten functionaliteit is aanwezig/goed betekent een score van 100%. Wassenaar.nl scoorde hoog in de categorieën:
* bestuurlijke informatie (100%)

* gebruikersvriendelijkheid (81,8%)

* participatie (75%)

Wassenaar.nl scoorde gemiddeld in de categorie dienstverlening (60.6%). Hoe een en ander beoordeeld wordt is uitgebreid te lezen op de website van advies.overheid.nl.

Advies Overheid.nl
Het programmabureau Advies Overheid.nl beweegt zich met name in de overheidssector. Zij zijn de makers van meerdere informatieve websites. Een voorbeeld hiervan is www.overheid.nl. Deze website dient als wegwijzer voor informatie, beleid, producten en diensten van alle Nederlandse overheidsorganisaties op internet.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de website in het algemeen? Bel of mail dan de webmaster, tel. (070) 5122484, e-mail webmaster@wassenaar.nl. Bent u geïnteresseerd in meer informatie over advies.overheid.nl of de monitor? Surf dan naar de betreffende website.