Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.



* update 09.35 uur

** update 12.30 uur

dinsdag 11 december 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering wordt indien de geloofsbrieven in orde worden bevonden, mevrouw G. Verbeet (PvdA) beëdigd.


**Hierna heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Hierbij komen de volgende vragen aan de orde (onder voorbehoud):
- mevrouw Ross-Van Dorp (CDA) aan minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over het kabinetsbeleid inzake genetisch gemodificeerd voedsel.

- mevrouw Karimi (GroenLinks) aan minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over de berichten dat de Amerikaanse senaat en het congres een wet hebben aangenomen die het ratificatieproces van het verdag over het internationaal strafhof frustreert en de VS het recht geven eventuele Amerikaanse gedetineerden - zo nodig met geweld uit de gevangenis van het strafhof te bevrijden. (NRC Handelsblad, 10 december jl.)

Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste commissie voor Justitie en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over het asielbeleid en de Vreemdelingenwet voor het jaar 2000 (dit algemeen overleg had plaats op dinsdag 4 december jongstleden).

Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste commissie voor Justitie en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over diverse onderwerpen inzake het vluchtelingenbeleid en de Vreemdelingenwet voor het jaar 2000 (dit algemeen overleg had plaats op dinsdag 4 december jongstleden).

Ten slotte spreekt de Kamer in eerste termijn over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het jaar 2002.

BEËDIGING

Als opvolger van de heer Van Gijzel wordt mevrouw G. Verbeet voor de PvdA-fractie beëdigd. Mevrouw Verbeet is op 18 april 1951 geboren in Amsterdam en is momenteel woonachtig aan de Omval 104, 1096 HW te Amsterdam.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Defensie: 16.00 tot ca. 17.30 uur - Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Van Hoof (Defensie) over de uitbesteding van de Defensie Telematica Organisatie (DTO).


*Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Justitie: 16.00 tot ca. 18.00 uur
Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) en staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over kindermishandeling. Er wordt gesproken over bestrijding en aanpak van kindermishandeling. Dit overleg is heden komen te vervallen.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 18.00 tot ca. 21.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over diverse onderwerpen met betrekking tot de milieuwethandhaving. Er wordt onder meer gesproken over het vuurwerkbesluit, het project milieutoezicht Betuweroute en de handhaving van de bestrijdingsmiddelenwet.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie: 13.45 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: procedures.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Economische Zaken: 16.30 uur Van Someren-Downerzaal
Agenda: procedures.

Buitenlandse Zaken: 16.30 tot ca. 17.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: gesprek met een groep jonge academici en officieren van de Koninklijke Marine.

Economische Zaken: 17.15 tot ca.18.15 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: gesprek met de Nederlandse Organisaties Toerisme over de mogelijkheden voor het sociaal toerisme in Nederland voor de vakantieparticipatie van minima en (verstandelijk) gehandicapten.

Justitie: 19.00 tot ca. 12.00 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals en staatssecretaris Kalsbeek (beiden Justitie) over de planning van wetsvoorstellen.