Ingezonden persbericht

Primeur Fryslân met publieksprijs meest gewaardeerde website

LEEUWARDEN, 11-12-2001 -- Ruim driehonderd genomineerden, één overall winnaar en het publiek dat via het internet de winnaar kiest. De provincie Fryslân heeft een primeur in Nederland met de eerste grootschalige publieksprijs voor de meest gewaardeerde website. De WWW-Award Fryslân is een initiatief van de Internet Courant.

300 genomineerden Dit jaar komen ruim 300 Friese websites in aanmerking voor de WWW-Award Fryslân. De sites zijn allen afkomstig uit het waarwaarwaar bestand (zie ook www.waarwaarwaar.nl). Bij het nomineren is gelet op uiterlijk, inhoud, interactiviteit en het idee achter een website.

De meest gewaardeerde Het gaat niet om de mooiste, de beste of de snelste site van de provincie. Het gaat erom dat de stemmers aangeven welke site in hun ogen een meerwaarde geeft aan het Friese internet. De genomineerde sites zijn verdeeld in de volgende categorieën:

Auto, Overheid, Bouw, Vervoer, Producten en diensten, Vrije Tijd, Landbouw/Tuin, Winkel, Makelaar, Wonen en Zakelijke dienstverlening.

Stemmen Via www.waarwaarwaar.nl en www.awardfryslan.nl kan per categorie één stem uitgebracht worden op een site die volgens het publiek in aanmerking komt voor de WWW-Award Fryslân. De stemming begint op 17 december 2001 en eindigt op 31 januari 2002. Eind februari wordt officieel bekendgemaakt welke site de WWW-Award Fryslân wint.

Actuele tussenstanden Op www.awardfryslan.nl kunt u tot medio januari de actuele tussenstanden voor de WWW-Award Fryslân bekijken. Per categorie staat een top drie van de sites waarop het meeste werd gestemd.

De lijst met de genomineerde websites: www.awardfryslan.nl Reglement voor de WWW-award Fryslân: www.eigenwijze.nl



Ingezonden persbericht