Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

12-12-2001

Loonbod Philips veel te mager

In de tweede onderhandelingsronde over de nieuwe cao van Philips heeft het elektronicaconcern de ruim 30.000 werknemers een loonbod gedaan van 0,75 procent. Volgens CNV Metaal en elektro is dit bod veel te laag. CNV Metaal en elektro vraagt 4 procent.

Voor het overige zijn vandaag allerlei onderwerpen behandeld, maar is nergens enig resultaat geboekt.
In de nieuwe cao voor de werknemers van Philips Nederland wil CNV Metaal en elektro onder meer regelen dat werknemers een leerrekening krijgen. Op deze rekening moet het persoonlijk opleidingsbudget worden gestort, waardoor werknemers hun employability zelfstandig kunnen vergroten. De nieuwe cao kent een looptijd van een jaar, ingaande op 1 januari aanstaande.

Verder wil de bond de positie van vakbondskaderleden versterken door hen dezelfde rechtspositie te geven als leden van ondernemingsraden. Op het gebied van arbeid en zorg wil de bond uitbreiding van zorgverlof in verband met de zorg voor uitwonende kinderen, inclusief pleegkinderen en voor palliatief en rouwverlof. Ook zal de kinderopvang moeten worden uitgebreid tot opvang buiten schooltijd en in (middag)pauzes.

Houten, 11 december 2001

Nadere inlichtingen:

Nico Bogaard (cao-onderhandelaar CNV Metaal en elektro) 076 - 572 46 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241