Politiebericht Venlo 11-12-2001
Mediaberichten 11 december (17.55 uur)

ROERMOND - Beroving

ROERMOND - Op de Oranjelaan is maandagavond een 58-jarige vrouw uit Roermond beroofd. De vrouw fietste met een vriendin over de Oranjelaan in de richting van de rotonde met de Donderbergweg. Daarbij werden ze ingehaald door een fietser. De vriendin van de 58-jarige vrouw fietste vervolgens een paadje in. Daarop fietste de 58-jarige vrouw alleen verder. Ongeveer 50 meter voor de rotonde kwam de man die de vrouwen zojuist had ingehaald uit de struiken. Hij pakte de fiets van de vrouw vast en eiste geld. De vrouw had echter geen geld bij zich. Daarop graaide de overvaller enkele sleutelbossen uit haar jas. De overvaller, Marrokaans uiterlijk, is gevlucht in de richting van de Kasteel Keverbergstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

TEGELEN - Diefstal uit school

TEGELEN - Uit een klaslokaal in een school aan de Hulsterweg is maandag een beamer gestolen. De waarde van de beamer heeft een waarde van ongeveer 15.000 gulden. De daders zijn het klaslokaal binnen gekomen door de toegangsdeur te forceren.

TEGELEN - Verkeersgewonde

TEGELEN - Bij een aanrijding op De Drink is maandag een 16-jarige bromfietser uit Steyl gewond geraakt. Hij reed over De Drink komende uit de richting van de Nachtegaalstraat en sloeg linksaf de Industriestraat in. Daarbij zag hij een personenauto over het hoofd. De jongen kwam vervolgens met zijn bromfiets ten val. Hij brak op twee plaatsen zijn been en hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

REGIO Snelheidscontroles

REUVER De politie van de regio Limburg-Noord heeft in het kader van het verkeershandhavingsproject op de rijkswegen in haar werkgebied Samen Minder, vandaag diverse controles gehouden. In Reuver werd op rijksweg N271 de snelheid van 511 passerende voertuigen gecontroleerd. De terplaatse geldende snelheid van 50 km/u werd door 30 bestuurders overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. Alle bestuurders werden gewaarschuwd met een waarschuwingsbord Uw snelheid is gecontroleerd.

Ook op de Streekweg N27 heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. Hier werden vandaag 400 passerende voertuigen gecontlreerd, waarvan er 51 harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 129 km/u. Ook hier werden met het waarschuwingsbord de snelheidsovertreders geïnformeerd over de controle.

VELDEN Op Rijksweg N271 heeft de politie vanmorgen de snelheid van 1279 passerende voertuigen gecontroleerd. Er werden 86 processen-verbaal opgemaakt tegen snelheidsovertreders die de maximum snelheid van 50 km/u negeerden. Als hoogste snelheid werd 77 km/u geklokt.

VENLO Bij de nselheidscontrle die de politie vanmiddag uitvoerde op de Natteweg zijn 95 van de 360 passerende automobilisten bekeurd. De terplaatse geldende snelheid van 50 km/u werd overschreden met 82 km/u als hoogste snelheid.