Politiebericht Venlo 11-12-2001
Mediaberichten 11 december (18.45 uur / laatste berichten)

MAASBRACHT - Aanhouding verdachten

MAASBRACHT - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige inwoner van Roermond aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Politieagenten zagen hoe de 32-jarige verdachte uit een auto stapte en ogenschijnlijk iets ging zoeken op de Stevensweerterweg en gingen poolshoogte nemen. Bij het zien van de politieauto zette de man het op een lopen en gooide hij iets weg. Hij werd gecontroleerd, waarna een XTC-tablet tevoorschijn kwam. Tijdens de zoektocht naar het door hem weggegooide goed, werd een aantal bolletjes cocaïne op straat aangetroffen, waarna hij is aangehouden. De man bij wie hij in de auto had gezeten, de 33-jarige verdachte, werd tevens aangehouden. Bij hem werd nog een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen. In totaal is beslag gelegd op ruim 17 gram cocaïne en een XTC-tablet. De verdachten zijn inmiddels ingesloten voor nader onderzoek.

WEERT Aanhouding verdachte

WEERT De politie van Weert heeft in samenwerking met de regionale recherche van de politie en de sociale recherche uit Weert een 39-jarige Weertenaar aangehouden. De man wordt verdacht van de handel in autos en andere goederen over een termijn van meerdere jaren. De inkomsten en de werkzaamheden hiervan heeft hij niet gemeld bij de sociale dienst van de gemeente Weert.

Bij de doorzoeking van de woning van de man aan de Watersnip zijn twee hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden hierbij 190 en 150 planten aangetroffen. De kwekerijen zijn ontmanteld en de planten en toebehoren zijn in beslag genomen. In de woning van een familielid van de man werd een vuurwapen en een groot aantal verboden vuurwerk aangetroffen. Het vuurwek en het wapen zijn in beslag genomen.

Roermond Gewond na overval

ROERMOND Een 22-jarige in Roermondse is maandagavond gewond geraakt bij een overval door twee meisjes op de Koningin Regentesselaan. De vrouw liep letsel op aan haar gezicht na een val met haar fiets. Zij werd beroofd van haar portemonnaie en GSM. Omstreeks 19.50 uur fietste het slachtoffer via de binnenstad naar de Oranjelaan. In de tunnel werd zij achterna gereden door twee meisjes op een fiets. Op de Koningin Regentesselaan werd ze ingehaald en gesneden zodat ze hard moest remmen. De duopassagiere van de twee meisjes sprong van de fiets en hield het slachtoffer aan haar fiets vast zodat ze ten val kwam. Daarop werd ze in haar gezicht geslagen en haar fiets werd vernield. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de beide overvalsters. Zij roept getuigen van de overval op contact met haar op te nemen via het landelijk telefoonnummer politie, 0900 88 44.