Ingezonden persbericht


Amsterdam. Geuzenveld-Slotermeer. 11 december 2001

Tijdens de Stadsdeelraadsvergadering zijn, bij de behandeling van de beschouwingen, vier van de vijf moties van Leefbaar Slotermeer Geuzenveld aangenomen. Een ervan betrof het verzoek aan het Dagelijks Bestuur om opnieuw burgemeester Cohen uit te nodigen voor een werkbezoek aan ons stadsdeel. De tweede betrof het toewijzen van een subsidie van dertigduizend gulden aan manege Geuzeneiland ten behoeve van de renovatie van de buitenbak. Omdat er op de begroting duidelijk geen geld meer beschikbaar is, heeft het Dagelijks Bestuur de opdracht gekregen om te bekijken waar er geld op de begroting vrijgemaakt kan worden om dit te financieren. Na de kerst wordt hierop teruggekomen. De derde motie ging om "een ton voor water", een milieuvoorstel waarbij bewoners van woningen met een tuin via het Stadsdeel een regenton kunnen aanschaffen voor een schappelijke prijs, waardoor het waterverbruik wordt verminderd en gelijktijdig een donatie wordt gegeven ten behoeve van waterprojecten in Ethiopie. Het stadsdeel sluit hierbij dan aan bij de actie van de NOVIB.

De vierde motie ging over de onveilige situatie van 2-richtings fietspaden bij verkeerspleinen. Het Dagelijks Bestuur stelde voor om niet de situatie te wijzigen maar om waarschuwingsborden te laten plaatsen. Leefbaar ging hiermee akkoord.

Tot slot werd de meerjarenbegroting behandeld. Leefbaar Slotermeer/Geuzenveld had ernstige twijfels over de manier waarop de begroting sluitend was gemaakt en plaatste dan ook een ernstige kanttekening bij de goedkeuring.

R.M. van Schaik

06-53193132