Arcadis


Utrechtseweg 68
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381
www.arcadis.nl

Arnhem, 11 december 2001

DOOR ARCADIS ONTWORPEN TELECOM NETWORK

OPERATION CENTER IN DUITSLAND OPGELEVERD

ARCADIS (NASDAQ: ARCAF; EURONEXT: ARCAD) heeft de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een groot Network Operation Center (NOC) in Kerpen, nabij Keulen, voor de Amerikaanse firma Callahan. Het project is in een zeer kort tijdsbestek uitgevoerd: in april dit jaar werd een gebouw gevonden dat voldeed aan de gestelde eisen en eind november werd het project afgerond. Op 19 oktober 2001 werd het NOC in gebruik als onderdeel van een EUR 2 miljard kostend project, dat beoogt het kabeltelevisienetwerk in de deelstaat Noordrijn-Westfalen te moderniseren. Na de oplevering van het netwerk kunnen ongeveer 5 miljoen huishoudens hun kabelaansluiting gebruiken voor digitale televisie, video on demand, supersnel internet en telefoonverkeer.

De modernisering van het netwerk wordt uitgevoerd door een internationaal consortium van onder andere Nortel Networks (Canada), Scientific Atlanta (VS), Alstom (Frankrijk) and Tessag (Duitsland). ARCADIS werd door de laatste twee bedrijven gecontracteerd voor het NOC-project. ARCADIS stelde voor dit acht maanden durende project op zeer korte termijn een internationaal team van experts samen met daarin elektrotechnische en bouwkundige ingenieurs, specialisten op het gebied van klimaatbeheersing en ventilatie, architecten en projectleiders.

Aangezien de sloop en de renovatie- en installatiewerkzaamheden gelijk opgingen met de ontwerpactiviteiten, was een nauwe samenwerking op de bouwplaats van groot belang, zowel met de klant als met de belangrijkste leveranciers Nortel en Alstom. Op het hoogtepunt van het project werkten er zo'n 120 mensen van 20 verschillende bedrijven onder supervisie van ARCADIS. De renovatie- en installatiekosten bedroegen ruim EUR 10 miljoen.

Helmut Kohl, VP Central Network Services, is zeer te spreken over de bijdrage van ARCADIS. "We hebben voor ARCADIS gekozen omdat ze in staat zijn snel de juiste mensen en middelen bij elkaar te brengen. ARCADIS heeft een grote mate van flexibiliteit getoond, wat een belangrijke reden is voor het welslagen van dit project. Bij dit soort ambitieuze projecten kun je alleen samenwerken met bedrijven met de juiste ervaring die bewezen hebben zo'n opdracht aan te kunnen."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

ARCADIS telt 8000 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 800 miljoen genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.