Gemeente Breda

11-12-2001

Gemeente compenseert vermindering onkostenvergoeding gemeenteraadsfracties
Het nieuwe belastingsstelsel dat per 1 januari 2001 is ingevoerd, zorgt ervoor dat raadsleden 45,38 Euro (100 gulden) per maand minder aan onkostenvergoeding krijgen.
Onderzocht is op welke manier dit gecompenseerd kan worden. Daaruit is gebleken dat de tegemoetkoming via een verhoging van de fractievergoeding de voorkeur geniet.

Op dit moment vergoedt Breda aan de fracties via de Verordening op de vergoeding aan gemeenteraadsfracties 1995 een vergoeding van 25 procent van het jaarlijks vastgestelde wettelijk maximum bedrag zoals dat geldt voor de vergoeding aan raadsleden. Om de teruggang in de onkostenvergoeding te compenseren moet de fractievergoeding worden verhoogd naar 28,8 procent van het jaarlijks vastgestelde wettelijk maximum. Op basis van deze verhoging wordt de Verordening op de vergoeding aan gemeenteraadsfracties 1995 gewijzigd.

Als de gemeenteraad met het voorstel instemt, wordt de gewijzigde vergoeding met terugwerkende kracht per 1 januari 2001 aan de fracties uitgekeerd.

Breda, 11 december 2001