Politiebericht Den Bosch 11-12-2001
Politiebericht district Den Bosch

GEZOCHTE VERDACHTE HEEFT HENNEPKWEKERIJ (s-Hertogenbosch)

De politie Den Bosch heeft vanmorgen in de woning van een 48-jarige Bosschenaar aan de Vierde Hambaken in s-Hertogenbosch een hennepkwekerij met 100 planten aangetroffen. Agenten gingen naar de woning om de man aan te houden voor betrokkenheid bij een medio november in Veghel opgerolde hennepkwekerij. Hij bekende direct, ook in zijn eigen wo-ning, een hennepkwekerij te hebben. Bij onderzoek bleek zich op de bovenverdieping een professioneel ingerichte kwekerij met 100 planten te bevinden. De energie voor de kwekerij werd illegaal afgetapt van het elektriciteitsnet. De verdachte en zijn 30-jarige Veghelse vriendin zijn in de woning aangehouden. De hennep en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en het tweetal is ingesloten.

TACHTIG OVERTREDINGEN BIJ VERKEERSCONTROLE, BROMFIETSER ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Maandagavond heeft de politie District Den Bosch in het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid een verkeerscontrole gehouden op de Rompertsebaan in s-Hertogen-bosch. Bij de controle is een 51-jarige Bosschenaar op zijn snorfiets betrapt op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal en zijn rijbewijs is inge-vorderd. Overige resultaat: Bromfietsen met te hoog vermogen 21 x Bromfietsers niet in bezit van bromfietscertificaat-/verzekering 21 x Niet dragen van een helm 09 x Bromfietsers niet voeren onjuiste verlichting 08 x Bromfiets niet voorzien van gele plaat 04 x Autos met te hoge snelheid 09 x Autos niet voeren juiste verlichting 03 x Overige overtredingen 05 x De politie zette bij de verkeerscontrole vijftien agenten in.

AGRESSIE IN HET VERKEER (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 19-jarige Bosschenaar op de Herven in s-Hertogenbosch mishandeld door twee onbekende mannen. De Bosschenaar werd bijna aangereden door een wegrijdende auto met twee inzittenden. Hij stopte waarop de inzittenden het slachtoffer een kopstoot ga-ven en hem sloegen. De Bosschenaar hield aan het agressieve gedrag een gezwollen oog en hoofdpijn over. De politie onderzoekt de zaak.

MAN MISHANDELD (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 31-jarige inwoner uit Hedel op het fietspad aan de Noorderplas in s-Hertogenbosch mishandeld door een onbekende automobilist. De man reed in een auto over het fietspad en moest stoppen voor de fietser en zijn vrienden. Hij stapte uit, gaf het slachtoffer een dusdanig stevige duw dat deze ten val kwam en buiten bewustzijn raakte. De dader reed vervolgens door. Het slachtoffer is door zijn vrienden naar het Carolusziekenhuis gebracht waar hij een nacht ter observatie moest blijven. De politie stelt een onderzoek in.

HERTEN IN DE BERM RIJKSWEG (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag troffen surveillerende agenten in de berm van de Rijksweg A 59 vlakbij de afrit Vlijmen in s-Hertogenbosch drie herten aan. De agenten hebben de beesten het bos weer ingejaagd.

VERLICHTINGSCONTROLE SCHOLIEREN (Drunen)

Dinsdagmorgen zijn bij een verlichtingscontrole op scholieren aan de Grotestraat en Bos-scheweg in Drunen vijf fietsers bekeurd voor defecte verlichting.

AANGEPASTE BROMFIETS ONTVREEMD (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is bij het GZG aan de Tolbrugstraat in s-Hertogenbosch de aangepaste bromfiets van een 18-jarige inwoner uit Tuil ontvreemd. Het betrof een rode Yamaha scooter type Aerox. De gashandel en de choke van de brommer zitten i.v.m. een handicap i.p.v. rechts, links.