Politiebericht Uden 11-12-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

AANHANGWAGEN TE WATER

Een inwoner van Veghel is maandagavond zijn gehuurde aanhangwagen op een vreemde manier kwijt geraakt. Hij koppelde de aanhangwagen aan en reed achteruit weg bij een be-drijf aan de Noordkade. Toen hij weg wilde rijden bleek de aanhangwagen echter niet goed aangekoppeld te zijn en zag hij tot zijn schrik dat de wagen het kanaal inreed. De waarde is niet bekend. Op de aanhangwagen lagen twee planken.

VUURWERK AFSTEKEN

De politie heeft maandagavond twee jongens uit Uden aangehouden die op de Ronddeel in Uden vuurwerk afstaken. De jongens, 15 en 16 jaar oud, bleken samen 29 mini strijkers bij zich te hebben waarvan ze vrijwillig afstand deden. De jongens worden voor de afdoening van hun straf aangemeld bij buro Halt.

VERKEERSCONTROLE

Tijdens een verkeerscontrole op de Rondweg in Volkel zijn dinsdagmorgen 12 bestuurders bekeurd. 4 bestuurders kregen een bon omdat zij geen gordel droegen, 3 voor het overschrij-den van een verdrijvingsvlak en 5 bestuurders bleken na controle te hard te rijden. De hoog-ste snelheid bedroeg 113 km/u. waar 80 km/u mag.