Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

3Com introduceert Wireless Bluetooth USB adapter

Maarssen, 11 december 2001 - Als onderdeel van de strategie om elektronische apparatuur eenvoudig draadloos te verbinden, annonceert 3Com haar Wireless Bluetooth USB adapter. Het uitwisselen van informatie wordt aanzienlijk eenvoudiger dankzij de meegeleverde Bluetooth Connection Manager software en innovatief vormgegeven antenne. 3Com's Wireless Bluetooth USB adapter biedt gebruikers van mobiele apparatuur de mogelijkheid om met een snelheid tot 1 Mbps, informatie uit te wisselen met andere Bluetooth-apparaten, zoals notebook, desktop en handformaat computers plus randapparatuur. Een voorbeeld hiervan vormt de HP Deskjet 995c van Hewlett Packard, die als eerste Bluetooth inkjetprinter op de markt is gebracht. 3Com's Wireless Bluetooth USB Adapter inclusief genoemde communicatiesoftware is direct leverbaar voor een adviesprijs van 165 Euro (exclusief btw) en een levenslange garantie conform 3Com's condities.

Bluetooth via de USB-poort, een winnende oplossing 3Com's Wireless Bluetooth USB Adapter voorziet in eenvoudig te gebruiken draadloze verbindingen met desktop en notebook computers via de USB-poort. Dankzij een draaibare connector kunnen gebruikers de 3Com adapter op elke lege USB-poort aansluiten, of via een USB-verlengkabel op een afstand van de computer om zowel het bereik als de prestaties te maximaliseren. Door te zorgen voor compatibiliteit met populaire Bluetooth producten als de HP Deskjet 995c, verbetert 3Com het gebruiksgemak van persoonlijke elektronische apparatuur. Draadloos printen, bestanden uitwisselen of een snelle Internet-verbinding opzetten via mobiele telefoons met Bluetooth-ondersteuning bespaart kostbare tijd tijdens vergaderingen en dagelijks communiceren met mobiele medewerkers.

Volgens Cahners In-Stat Group kan de verkoop van Bluetooth gebaseerde producten groeien naar circa 955 miljoen apparaten in 2005. De belangrijkste randvoorwaarden hiervoor vormen de eenvoud van installatie en beheer. Als één van de negen promotors in Bluetooth's Special Interest Group heeft 3Com in belangrijke mate bijgedragen aan het totstandkomen van de nieuwste Bluetooth-specificaties. In mei introduceerde 3Com al een Wireless Bluetooth PC Card die als één van de eersten compatibel was met de nieuwe Bluetooth 1.1 specificaties. Deze bevat diverse verbeteringen voor leveranciersonafhankelijke productcompatibiliteit.

3Com's communicatiesoftware
De meegeleverde 3Com Bluetooth Connection Manager vereenvoudigt draadloos communiceren:

* bestanden uitwisselen of printen is slechts een 'drag-and-drop' handeling

* andere Bluetooth apparaten zijn automatisch te herkennen en te benaderen
afhankelijk van een zelf in te stellen beveiligingsniveau:
* volledig automatisch herkennen en communiceren met andere apparaten
* een gemiddeld beveiligingsniveau met eveneens automatische herkenning maar wachtwoord beveiligde communicatie

* een hoog beveiligingsniveau die het Bluetooth apparaat afschermt van andere apparaten, waarbij transacties alleen mogelijk zijn met een wachtwoord van geautoriseerde apparaten.
3Com's Bluetooth software en firmware zijn via een flashgeheugen op te waarderen, om verbeteringen in de Bluetooth specificaties te kunnen toevoegen en daarmee klantinvesteringen in deze nieuwe technologie te beschermen.

Bluetooth en Wi-Fi® (802.11b) draadloos netwerken
Als leverancier van zowel Bluetooth als Wi-Fi (802.11b) draadloze communicatie-producten, onderkent 3Com de complementaire toepassinggebieden van beide technieken en verwacht zij dat beiden een bredere keus aan verbindingsopties bieden voor mobiele computergebruikers. Bluetooth is met name geschikt voor snelle communicatie van weinig bandbreedte benodigde informatie, terwijl Wi-Fi een draadloos LAN-protocol is voor verzending van bandbreedte consumerende bestanden, of altijd beschikbare Internet- en netwerkverbindingen. De doelstelling van Bluetooth is compacte mobiele apparatuur, zoals telefoons, notebook en handformaat computers te voorzien van een goedkopere datacommunicatie chipset met aanzienlijk lager energieverbruik.

Over 3Com
3Com is een vooraanstaand leverancier van veelzijdige en en gebruiksvriendelijke netwerkoplossingen die bedrijven verbinden met medewerkers, klanten en leveranciers - altijd en overal. Daarnaast is 3Com een toonaangevend leverancier van IP-platforms en toegangsinfrastructuren voor netwerkserviceproviders. 3Com werd in 1979 opgericht door een van de uitvinders van Ethernet, een technologie die ten grondslag ligt aan vrijwel alle lokale netwerken. Inmiddels heeft 3Com meer dan 340 miljoen netwerkaansluitingen geleverd. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Santa Clara, Californië. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl of op www.3com.be.