Euronext Brussels

VMS-KEYTRADE.COM BREIDT HAAR PRODUCTENGAMMA UIT DOOR HET ONLINE AANBIEDEN VAN OBLIGATIES EN OPTIES

In antwoord op haar innovatiestrategie en de uitbreiding van haar productengamma , gaat de belgische makelaar een volgende uitdaging aan : online toegang verschaffen tot de obligatiemarkt en de optiehandel.

I. OBLIGATIES
VMS-Keytrade.com lanceert de online toegang tot een selectie van overheidsobligaties en obligaties uit de privé sector, beide vertegenwoordigd op de Franse markt. Tot op vandaag was het onmogelijk voor investeerders om online te beleggen op de obligatiemarkt. Het alternatief voor personen die toch wensten te investeren in obligaties was obligatoire bevek's verhandelen. Deze situatie behoort nu tot het verleden. De sectie 'obligaties' van de site van VMS-Keytrade.com stelt u het volgende voor :

Een representatieve waaiver van obligaties, doorlopend genoteerd, alsook commentaren op rentevoeten

Analyse- en beslissingstools

Een tutorial voor de particuliere belegger met als doel zich vertrouwd te maken met de technische aspecten en specificiteiten van de obligatiemarkt Passend in haar politiek van transparante en vaste prijzen, biedt deze belgische makelaar deze dienst aan voor een zeer competitieve prijs van ¤ 39,95 per transactie

II. OPTIES
In dezelfde lijn, geeft VMS-Keytrade.com online toegang tot de optiemarkt in Amsterdam (EOE). De opties van Euronext Amsterdam zijn afgeleide producten met als onderliggende waarde aandelen, indexen of deviezen. Deze produkten worden enorm gewaardeerd in ons land. Het voordeel van de dienst 'Opties' is meerledig :

De handel in opties stelt de belegger in staat om met een relatief kleine investering maximaal te profiteren van het stijgen of dalen van de koersen van een bepaalde waarde (de onderliggende waarde).

Optiehandel biedt een grote keuze in uitvoeringsprijzen en verschillende looptijden voor elke onderliggende waarde.

Opties bieden tevens de mogelijkheid aan investeerders om hun portefeuille te beschermen tegen koersdalingen.
Ook voor optiehandel hanteert VMS-Keytrade.com een lage en transparante prijs; ¤ 3, 75 per contract.

Volgens Jean-Guillaume Zurstrassen, CEO en mede-oprichter van VMS-Keytrade.com : « Dit was een vastberaden stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Ons doel is om aan onze klanten een totaalpakket van financiële producten, verhandelbaar op de Belgische en internationale markten, aan te bieden. Via ons transactie platform, zeer uitgebreid en gediversifieerd, geven wij de mogelijkheid aan onze klanten om hun portefeuille op een optimale manier te diversifiëren." Hij voegt nog toe : "Deze 2 nieuwe diensten maken integraal deel uit van ons oorspronkelijk project : een 'one stop shopping solution' maken van VMS-Keytrade.com. We naderen geleidelijk aan ons doel.'

Ter herinnering :
De vennootschap VMS-Keytrade.com N.V. is sedert december 1999 genoteerd op de Beurs van Brussel (ticker:VMS). En is sinds 29 december 2000 erkend als beursmaatschappij. De N.V. bezit ook een deelname van 32% in de amerikaanse beursmaatschappij Viewtrade Securities, Inc.

VMS-Keytrade.com N.V. biedt online toegang tot verschillende beurzen aan een lage prijs (vaak " online discount brokerage " genoemd) aan particuliere en institutionele beleggers. Dit gebeurt in real time, via haar websites http://www.vms-keytrade.com , http://www.vms-keytrade.lu. of http://www.vms-keytrade.nl. Zij biedt momenteel toegang tot de Beurs van Euronext (Brussel, Parijs, Amsterdam), Xetra (Frankfurt), de Nasdaq/Amex, NYSE en Nasdaq Europe.

Het aanbod van VMS-Keytrade.com richt zich hoofdzakelijk op :  Real time toegang tot de belangrijkste beurzen in de wereld  Real time uitvoering en bevestiging van orders
 Investeringen in aandelen, fondsen en warranten.  Instrumenten voor initiatie en hulp bij het nemen van de beslissingen door gekende leveranciers van beursinformatie.  Een vaste courtageprijs per transactie :
USD 29,95 per transactie op Nyse, Nasdaq, Amex en OTC-BB (van USD 1 tot 50.000) EUR 14,95 per transactie op Euronext (tot EUR 5.000) of EUR 24,95 (van EUR 5.001 tot 50.000) EUR 24,95 per transactie op Xetra (van EUR 1 tot 50.000) USD 29.95 per transactie (van USD 1 tot 50.000) of EUR 24.95 per transactie (van EUR 1 tot 50.000) op Easdaq. EUR 39,95 per transactie in obligaties (van EUR 1 tot 50.000)

INFORMATIE VOOR REDACTEURS : Marie-Sophie van den Abeele, VMS-Keytrade.com, tel : 32 2 679 90 00, e-mail :marieso@vms-keytrade.com

Brussel, 11 december 2001