Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Regelingen en subsidies

Investeringsregeling Biologische Varkenshouderij

* Openstelling
* Wie komen voor een subsidie in aanmerking?
* Wanneer krijgt u subsidie?
* Hoogte van het subsidiebedrag
* Meer informatie?

Subsidie voor investeringen die noodzakelijk zijn bij de omschakeling naar biologische varkenshouderij.

Brochure en formulier zullen zo snel mogelijk op deze site worden geplaatst, maar zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar. Wel kunt u via onderstaand telefoonnummer laten weten dat u een brochure en formulier wilt ontvangen. LASER stuurt deze dan op zodra dit mogelijk is.

Openstelling

Aanvragen kunnen worden ingediend van 11 december 2001 tot en met 31 januari 2002. Het beschikbare budget bedraagt 1.815.120 euro (4 miljoen gulden).

Wie komen voor een subsidie in aanmerking?

In principe kan elke ondernemer die een landbouwbedrijf exploiteert in aanmerking komen voor een subsidie. Uitgesloten zijn publiekrechtelijke organisaties.
Wel gelden een aantal voorwaarden. Zo moet elke aanvrager aantonen dat hij over voldoende vakkennis beschikt en moet het landbouwbedrijf economisch levensvatbaar zijn.

up Wanneer krijgt u subsidie?

U krijg subsidie wanneer u:
* investeringen gaat verrichten om te kunnen omschakelen naar biologische varkenshouderij;
* in het bezit bent van een afnamecontract, waaruit blijkt dat voor een periode van tenminste twee jaar de afname van de varkens die u biologisch gaat produceren is gegarandeerd; * zich, blijkens een aansluitbevestiging, hebt aangemeld bij stichting Skal.

up Hoogte van het subsidiebedrag

De subsidie bedraagt maximaal 30% van de subsidiabele kosten. Subsidiabel zijn:
a. kosten van machines en apparatuur,
b. kosten van de bouw van onroerende zaken, en c. algemene kosten, met name de kosten voor architecten, ingenieurs en adviseurs en installatiekosten, tot een maximum van 12% van de onder a en b bedoelde kosten.

Voorwaarde is dat het gaat om productiemiddelen waarvan u de eerste gebruiker bent (dus geen tweedehands) en die gericht zijn op het houden van varkens volgens de geldende normen van de biologische productiemethode.

De subsidie bedraagt maximaal euro 250.000,-- (f 550.927,50).

Let op!
Geen subsidie wordt verleend voor investeringen waarmee al is begonnen voordat LASER een ontvangstbevestiging van de subsidie-aanvraag heeft verzonden. Hieronder valt ook het aangaan van verplichtingen, zoals het opdracht geven tot de bouw van een stal.

up Meer informatie?

Voor meer informatie over de IBV kunt u terecht bij LASER, via telefoonnummer (078) 63 95 200

Voor informatie en advies over de biologische productiemethode kunt u contact opnemen met Skal: http://www.skal.com

up Reageren
Homepage

---