Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 11 december 2001

---


* Dagoverzicht

Aanhouding op verdenking van diefstal
DUIVEN - Op 10 december heeft de politie rond 16.20 uur twee mannen aangehouden op de Nieuwgraaf in Duiven. De twee (een 27-jarige inwoner uit Arnhem en een 36-jarige inwoner uit Dieren) hielden zich verdacht op. Na controle door de politie bleken zij goederen bij zich te hebben die zij kennelijk kort daarvoor hadden ontvreemd uit een winkel op de Nieuwgraaf. De goederen hadden een waarde van ongeveer 750 gulden. Beide mannen zijn voor nader verhoor ingesloten.
Vernielingen
BEMMEL - Bij de politie zijn op 10 december drie aangiften binnengekomen vernielingen aan auto's op de Kuunskop (en omgeving) in Huissen. Van de auto's werden de ruiten met stenen ingegooid. Ook werd een lantaarn bij een woning vernield. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden.
Verkeerscontrole
ELST - Op 10 december vond er tussen 20.00 uur en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg Noord in Elst. Er werden zeven te snelle voertuigen staande gehouden en bekeurd. De snelste reed 85 kilometer per uur.
Inbraken
DODEWAARD/ANDELST - In Dodewaard en Andelst is in de nacht van 11 december op drie plaatsen ingebroken. Bij een autobedrijf aan de Dalwagen in Dodewaard verdwenen verschillende onderdelen uit de werkplaats. Bij een bedrijf aan de industrieweg te Andelst verdween een geldkistje met een groot bedrag aan geld. Verder verdween bij de voetbalvereniging van Dodewaard een kluis met inhoud. De politie heeft aanwijzingen dat de inbraken zijn gepleegd door één en dezelfde dader(groep). Enkele goederen werden bij de Rijkerswoerdseplassen in Arnhem terug gevonden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl