DIERENBESCHERMING

Dierenbescherming schenkt protestkoe aan boerenbondmuseum

PERSUITNODIGING

Den Haag, 11 december 2001

DIERENBESCHERMING SCHENKT PROTESTKOE AAN BOERENBONDMUSEUM

Geachte redactie,

De Dierenbescherming heeft dit jaar het record-aantal van 750.000 protesthandtekeningen tegen de respectloze omgang met dieren tijdens de MKZ-crisis opgehaald. Nooit eerder toonde het publiek zo massaal haar afschuw over de wijze waarop met dieren wordt omgegaan. Maar liefst 300.000 dieren zijn onnodig afgemaakt.

Om deze historische mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan is een deel van de 750.000 handtekeningen gebruikt om een levensgrote koe te maken, die morgen door directeur Wijnand van de Giessen van de Dierenbescherming aan voorzitter Harry Verkampen van het Boerenbondmuseum in Gemert (Br.) wordt aangeboden. Graag nodigen wij u uit bij deze overhandiging aanwezig te zijn.

Locatie: Boerenbondmuseum, Pandelaar 56 - 116, Gemert. Tijdstip: 13.30 uur
Datum: 12 december 2001.

De protest-koe gaat in ieder geval tijdelijk deel uitmaken van de tentoonstelling van het Boerenbondmuseum. In het museum zijn permanente en wisselende tentoonstellingen over de wijze waarop boerderijdieren rond 1900 gehuisvest waren. Er is bijvoorbeeld een boerderijgedeelte met levende dieren. Hier komt de protest-koe te staan. De aanbieding van de protest-koe valt samen met een grote Internationale Conferentie voor de Preventie en de Controle van Mond- en Klauwzeer, op 12 en 13 december in Brussel.