KSI International

Centric investeert in technische automatisering door overname Radel Persbericht 11 december 2001

---

Strategische aanvulling op activiteiten
Het in Eindhoven en Gouda gevestigde Radel is specialist op het gebied van technische automatisering. Het bedrijf heeft circa dertig werknemers in dienst en zal in 2001 een omzet van circa 6,5 miljoen gulden realiseren. Radel levert diensten in de vorm van projecten, SLAs en detachering aan grote en middelgrote ondernemingen die zich bezig houden met complexe/technische applicaties en embedded software. De technische professionals worden bij opdrachtgevers ingezet voor software development, projectmanagement en development support.

Voor Centric vormt Radel een strategische aanvulling op de activiteiten. Gerard Sanderink, directeur van Centric Holding B.V.: Tot nu toe hield Centric zich voornamelijk bezig met administratieve automatisering en werkplekautomatisering. Onlangs zijn we activiteiten op het gebied van technische automatisering gestart in Duitsland. Centric ziet technische automatisering als een nieuwe kernactiviteit. Met Radel halen we de expertise in huis om in Nederland hoogwaardige diensten te verlenen, waarbij Centric een stuk
eindverantwoordelijkheid draagt.

De keuze van Radel om aansluiting te zoeken bij een strategische partner is er op gericht om door schaalvergroting de mogelijkheden voor dienstverlening te verbreden en intensiveren. Radels keuze voor Centric is gebaseerd op een overeenkomstige visie ten aanzien van een no-nonsense bedrijfscultuur en marktbenadering. Beide partijen hechten waarde aan een gezonde prijs-kwaliteitverhouding en betrokkenheid bij zowel klanten als medewerkers.